Trends

Zorg voor meer sfeer in huis met de landelijke woonstijl

De landelijke interieurstijl is een mix tussen rust en gezelligheid. Je kunt de woonstijl het beste als knus en sfeervol omschrijven. De bekendste meubels in dit type interieur zijn een grote hoekbank, met wat zachte fauteuils. De meubels mogen best robuust zijn maar het moet ook vooral comfortabel aanvoelen. Verder werkt een houten vloer met een geweldig vloerkleed ook heel goed in dit type interieur. Ben jij op zoek naar een landelijke sfeer voor bij je in huis? Dan kun je er in deze blog meer over lezen en je krijgt meteen wat tips om de landelijke stijl in je woonkamer door te trekken.

Wat is een landelijk interieur?

Een landelijke woonstijl zorgt ervoor dat je huis een stuk sfeervoller aan gaat voelen. Je kunt deze stijl op een aantal verschillende manieren bij je in huis halen. Eerst is het belangrijk dat je online al wat inspiratie opdoet, zodat je precies weet wat voor meubels en woonaccessoires je wel of niet aanspreken. Wanneer je daar zeker van bent, kun je het huis namelijk veel beter naar je eigen smaak inrichten, waardoor het persoonlijker aanvoelt. Een landelijk interieur past vooral bij je wanneer je rust, comfort en gezelligheid in huis wil creëren.

Een openhaard of ouderwetse kachel passen perfect in deze interieurstijl. Dit brengt namelijk warmte en gezelligheid met zich mee in de koudere maanden. Een knisperend houtvuur is bovendien ook heel romantisch. Je kunt er met een kop thee heerlijk bij wegdromen terwijl je naar je favoriete muziek luistert. Verder kun je zowel de stoere, als de zachte stijl van een landelijk interieur handhaven. Stoer staat voor robuuste meubels en veel gebruik van hout. De zachte kant uit zich in lichte kleuren zoals beige en wit en meubels van zacht materiaal.

Tips voor het inrichten van een landelijke woonkamer

De landelijke woonstijl heeft als uiteindelijke doel om je thuis te gaan voelen in je eigen huis. Doordat je voor meubels kiest die bij jou en je gezin passen, geef je de woonkamer direct een persoonlijke touch. Je mag de meubels die je uitkiest zo simpel mogelijk houden, want dit zorgt voor rust. Je kleed je woonkamer aan met de juiste accessoires, zoals kussens op de bank, een mooi vloerkleed en wat foto’s of schilderijen aan de muur. Een landelijke woning kun je het beste met een boerderij vergelijken. Door te kiezen voor grote meubels creëer je rust, doordat er niet van alles bij of naast past. Zoek de balans tussen rust en een knusse uitstraling.

Welke woonaccessoires passen er het beste bij deze interieurstijl?

De accessoires die je voor je landelijke woonstijl kiest, brengen kleur in de ruimte. Kies bijvoorbeeld voor een mooie grote vaas die olijfgroen of blauw gekleurd is. Verder kun je met verschillende materialen werken zoals hout en zink. Er zijn bijvoorbeeld leuke bijzettafels van dit materiaal verkrijgbaar. De kleuren bruin, okergeel en bordeauxrood doen het ook goed in een landelijk interieur.