Woontips

Zo tover jij jouw huis om tot een echt kerstpaleis

Zodra de blaadjes aan de bomen verkleuren en richting de bodem van de aarde dwarrelen begint het altijd weer te kriebelen. De winterperiode komt eraan. Dit betekent dat de gezelligste en leukste tijd van het jaar er weer aankomt: Kerst. Wie zegt niks met kerst te hebben liegt. Iedereen heeft diep van binnen wel een zwak voor de feestelijke verlichtingen, de kerstboom of die heerlijke kerstdiners. Met de tips uit dit artikel zorg jij ervoor dat je jouw huis geheel kerst klaar kunt maken.

Sfeervolle trends voor de kerstdagen

Buiten de kerstboom en alle lampjes die je in jouw huis kunt aanbrengen, zijn er nog meer opties om jouw huis in de kerstsfeer onder te dompelen. Denk bijvoorbeeld aan een chique gedekte tafel met zilver en goud servies. Ook zou je een modern kerststukje kunnen maken. Ga met de kinderen het bos in en zoek wat mos, dennentakjes en dennenappels. Koop een ronde vissenkom en vul deze met de gevonden voorwerpen uit het bos. Zorg dat je een open plek houdt voor wat kaarsen en je hebt je eigen kerststuk gemaakt. Bovendien ruikt jouw huis dan heerlijk naar mos en een dennengeur.

Als je indruk wilt maken met jouw kerstboom, kijk dan eens of je wat meer uitdaging aan kunt. Zo zijn er bomen te koop die helemaal wit of zilver gespoten zijn. Ook blauwe glitterbomen doen hun intrede in het kerst interieur. Door niet te gaan voor een authentieke groene boom, verras jij al jouw kerstgasten. Zorg dat je de kerstballen aanpast aan een andere boomkleur. Ga bijvoorbeeld juist eens voor groene ballen nu jouw boom een andere kleur heeft. Sommige mensen kiezen er zelfs voor om de kerstboom ondersteboven aan het plafond te monteren. Op die manier geef jij een grappige twist aan het eeuwenoude kerst rekwisiet.

Andere ruimtes in huis voorzien van een kerst karakter

De kerstversiering hoeft anno 2019 niet alleen maar in de woonkamer opgehangen te worden. Ook de slaapkamer mag best wat meer kerst uitstralen in de donkerste maanden van het jaar. Denk bijvoorbeeld aan een mooi kerst dekbed. Dit kan ook heel subtiel zijn en een dekbed met bijvoorbeeld elanden zijn. Of zet een kleine kerstboom op één van de nachtkastjes. Voor in de kinderslaapkamers doet kerstverlichting het ook goed. En wellicht kan je wat leuke kerstsokken boven hun bed hangen. Dan kan je daar zo nu en dan een cadeautje in stoppen.

In de keuken kan je de kerstsfeer tot leven wekken door een mooi tafelkleed neer te leggen. Ook kan je ervoor kiezen om speciaal servies uit de kast te halen waarmee je de tafel feestelijk dekt. Naast de woonkamer, de slaapkamers en de keuken, kan je ook aandacht besteden aan de voor- en achtertuin. De grote bomen of planten kan je voorzien van mooie kerstverlichting. Soms is het ook leuk als je er een verlichte kerstman of arrenslee neerzet. Koop een timer voor de verlichting, op die manier heb je er na één keer installeren geen omkijken meer naar. De lampjes springen dan elke dag op hetzelfde tijdstip aan en uit.