Woontips

Woon je liever in een rustige omgeving of een bruisende stad?

Woon je al een tijdje op dezelfde plek, in dezelfde omgeving en lijkt het alsof je eens iets anders wil proberen? Of woon je ergens waar je het niet naar je zin hebt en waarbij het voelt alsof een andere plek eerder je aandacht trekt? Dan is dit heel normaal. Veel mensen hebben na een tijdje het gevoel alsof zij een andere woonplaats een stuk fijner of uitdagender zouden vinden. Je weet zelf natuurlijk het beste waar jij je het meeste thuis voelt. Vooral wanneer je de kans hebt om te verhuizen of wanneer je voor het eerst gaat samenwonen, kun je de mogelijkheid grijpen om naar een plek te verhuizen die je altijd al hebt willen uitproberen.

Welke waarde haal je aan wonen in een rustige omgeving?

Wanneer je op het platteland of in een rustig gebied woont, heb je meer rust om je heen. Je zit vaak dichter bij de natuur en kunt meer tijd voor jezelf nemen. In een rustige woonomgeving kun je makkelijker tot jezelf komen en je energieniveau opladen. De huizen zijn er vaak groter en goedkoper, de omgeving is veilig voor kinderen omdat er niet zo veel verkeer aanwezig is en ga zo maar door.

Welke voordelen zitten eraan wonen in een drukke stad?

Wanneer je in de stad woont, heb je veel winkels, restaurants en uitgaansgelegenheden in de buurt. Doordat er meer mensen wonen, heb je ook meer sociaal contact. Dit is vooral interessant voor jonge stellen of pas getrouwden die op zoek zijn naar een woonplaats waar zij snel vrienden kunnen maken. In de stad woon je vaak kleiner, waardoor je energierekening lager zal zijn omdat je minder energie gebruikt. Rijd je liever geen auto? Geen probleem, in de stad kun je overal lopend, met het ov of de fiets komen. Een ander voordeel van in de stad wonen is dat je uit meerdere type woningen kunt kiezen. Een gaaf appartement, rijtjeshuis, meerdere verdiepingen in een pand en ga zo maar door.

Hoe weet je welke woonomgeving het beste bij je past?

Ben je van plan om binnenkort te verhuizen en twijfel je nog over welke woonplaats het beste bij je past? Dan kun je het beste gaan proefwonen. Dit doe je door bijvoorbeeld een huisje te huren in het bos, of om een AirBnB in de stad te huren. Ken je vrienden of heb je familie die ergens wonen wat je zou willen uitproberen? Vraag hen dan bijvoorbeeld of je op het huis mag passen als zij een keer op vakantie zijn. Op die manier weet je zeker of je de woonplek wel of niet interessant genoeg vindt voor je eigen woning.

Verder kun je het beste op je eigen gevoel afgaan. Voel jij je hele leven al alsof je in de stad thuishoort? Dan kun je ervoor kiezen om de stap te zetten en naar de stad te verhuizen. Voel je alsof je thuiskomt wanneer je een rustige omgeving zoals het bos, het strand of het platteland bezoekt? Dan is dit wellicht de ideale woonplek voor je.