Trends

Welke meubels passen er het beste bij je donkere vloer?

Zit er een donkere vloer in je koop- of huurwoning of ben je van plan om voor een donkere vloer te kiezen? Dan is het goed om van tevoren een idee te krijgen van welke soort meubels het beste bij een donkere vloer passen. Tegenwoordig kiezen mensen sneller voor een unieke inrichting en durven ze ook vaker een risico te nemen. De vooroordelen over een donkere vloer zijn dat dit de ruimte kleiner zou maken en dat de vloer na een tijdje op je af zou kunnen komen. In deze blog lees je hoe je een donkere vloer kunt combineren, wat de voordelen zijn en hoe je de ruimte optisch groter laat ogen.

Ga voor de combinatie van donker en licht

Een donkere vloer kan een prachtig statement zijn, maar het is wel belangrijk dat je de rest van het interieur erop kunt aanpassen. Op het moment dat je voor een donkere vloer kiest, komt het interieur het beste tot uiting als de rest er lichter uit komt te zien. Werk dus vooral met lichte tinten. Wanneer je op de muren of in meubelkeuze ook voor donkere kleuren zou kiezen, kan de woning er klein uit komen te zien. Bovendien zal de sfeer in huis dan beklemmend aanvoelen en dat is het laatste wat je wil creëren.

Denk bijvoorbeeld aan houten meubels van licht materiaal zoals lichtbruin of without. Het is niet de bedoeling dat het een mega contrast gaat vormen. Kies gerust voor een aantal donkerdere accessoires, zodat je de kleur van de vloer ook een beetje in de rest van de woning terug kunt laten komen.

Wat zijn de voordelen van een donkere vloer?

Een donkere vloer is niet voor niets een ding. Je kunt er namelijk meer diepte mee in je woning creëren. De ruimte waar je een donkere vloer plaatst, zal veel breder lijken op het moment dat je de muren en het plafond een lichte kleur geeft. Zorg ervoor dat je een mooie balans tussen donker en licht weet te vinden. Sommige mensen zullen liever geen donkere vloer kiezen, omdat je daar al het stof snel op terugziet. Anderzijds ben je wel uniek in je interieurkeuze en kun je vrienden of familie inspireren om ook een gewaagde interieurkeuze te maken. Wanneer je er de nodige aandacht in steekt, kan het er erg luxe en geweldig uit komen te zien.

Laat de ruimte met een donkere vloer groter ogen

Wil je niet alleen dat de ruimte met de donkere vloer er breder uit komt te zien, maar wil je dat de ruimte groter oogt dan het in werkelijkheid is? Dan zou je met spiegels op de muren kunnen werken. Tegenwoordig is een grote, brede staande spiegel tegen de muur een echte eyecatcher voor in huis. De spiegels zorgen ervoor dat de ruimte meer diepte krijgt en je ziet de reflectie erin terug. Een spiegelpartij tegenover het raam plaatsen, zorgt voor een verdubbeling van natuurlijk licht in huis.