Doe-het-zelf

Wat zijn de leukste doe-het-zelf projecten deze zomer?

De zomer komt er weer aan en dit zorgt voor heerlijk weer en meer tijd wat je in de tuin, op het dakterras of op je balkon kunt doorbrengen. Ben je gek op klussen en wil je deze zomer genieten van je buitenruimte? Dan zijn er een aantal leuke doe-het-zelf projecten die je in het voorjaar en de zomer kunt oppakken. Deze projecten geven een upgrade aan je buitenruimte en zorgen ervoor dat je lekker bezig blijft. In deze blog lees je onder andere hoe je een houten tuintafel, een leuke plantenbak met moestuin en een eigen boomhut kunt bouwen.

Maak je eigen houten buitentafel of balkonbar

Hoe fijn is het om in de zomermaanden heerlijk van de late uurtjes in de tuin, op balkon of het dakterras te vertoeven? Nodig vrienden of familie uit om een heerlijke BBQ of een zomers diner te organiseren. Voor al die hapjes en gezellige drankjes heb je wel een tafel of barretje nodig. Gelukkig is een houten tafel of balkonbar makkelijk te maken. Het enige dat je hiervoor nodig hebt zijn houten planken, schroeven, een schroevendraaier of boor en houtlijm. Aangezien je dit meubel zelf maakt, mag het er grof uit komen te zien. Zorg dat je van tevoren de maten voor alle planken weet, zodat je ze bij een doe-het-zelf zaak op maat kunt laten zagen. Zet de tafel in elkaar en klaar is kees!

De balkonbar kun je ook in zwevende dienbladen omtoveren. Maak een soort hangrek met een tafeltje eraan vast. Dit kun je makkelijk over je balkonreling hangen, zodat je er wat hapjes en je glaasje frisse rosé op kunt zetten.

Hoe maak jij je eigen plantenbak met moestuin?

Ben je niet echt een klusser, maar houd je er wel van om met je handen bezig te zijn? Dan is tuinieren zeker iets dat bij je kan passen. Hoe leuk is het om je eigen plantenbak en moestuin te beginnen? Zie jij jezelf al lekkere tomaatjes of aardbeien kweken? Je eigen geteelde groente en fruit smaken daarnaast ook altijd het beste. Heb je een tuin? Dan zou je er zelfs een kas in kunnen neerzetten. Je zou het ook in het klein kunnen aanpakken als je een balkon hebt. Maak in ieder geval een moestuin die bij je past. Hetgeen dat je hiervoor nodig hebt is een bak, aarde, zaadjes van je favoriete groente of fruit en geduld. Je moestuin heeft liefde en aandacht nodig, zodat je gewassen nog beter zullen smaken als ze rijp zijn.

Bouw je eigen boomhut

Hoe gaaf, of je nu kids hebt of niet! Een boomhut zorgt voor een heerlijk rustig plekje voor jezelf, waar je tot inkeer kunt komen, kunt mediteren of lekker lui een boekje kunt lezen. Wanneer je een boomhut voor de kids maakt, kun je ze betrekken bij het hele bouwproces. Stel een duidelijk plan op, haal de benodigde materialen en ga lekker aan de slag. Je zou ook voor een wat meer kant en klare boomhut kunnen kijken als je niet zo’n ervaren klusser bent.