Woontips

Wat te doen met loze ruimten in huis?

Bijna iedereen kent het wel. Je kijkt naar de ruimtes in je huis maar je oog valt al snel op die ene lege hoek. Wellicht is er net te weinig ruimte om er een meubel te plaatsen. Of weet je simpelweg niet wat de perfecte opvulling is voor die ene lege plek. Soms is een lege hoek juist veelzeggend in een interieur. Maar als je jezelf eraan gaat ergeren is het tijd om er iets aan te veranderen. Doe via dit artikel wat inspiratie op om de loze ruimten in huis op te vullen.

Kunst is altijd de oplossing

Als je eraan denkt om de loze ruimte in je huis op te vullen, dan doe je er altijd goed aan om wat kunst uit te kiezen. Waarschijnlijk is de plek die leeg oogt een eyecatcher. Het valt je namelijk op dat de hoek er leeg uit ziet. Een lege grote ruimte kan kil overkomen. Het is dus niet gek dat jij iets met deze loze ruimte wilt doen. Je zou kunnen kiezen voor een mooi langwerpig beeld. Maar ook een pilaar met daarop een kleiner beeld zou de ruimte al mooier maken.

Niet alleen de vloer kan er leeg uitzien, ook muren kunnen koud en kil overkomen. Kies in dit geval voor een mooi schilderij wat bij de rest van het interieur past. In een moderne woonkamer past beter minimalistische kunst en in een vintage woonkamer kan je makkelijk voor een schilderij met bijvoorbeeld een landschap kiezen. Je zou ook verschillende kleuren op de muren kunnen schilderen of behangen. Als de muren niet allemaal dezelfde kleur hebben, zal er al meer dynamiek op de muren ontstaan. Of ga voor een muur waarop allerlei persoonlijke foto’s in een mooie lijst te zien zijn.

Alternatieven voor een lege woonkamer

Als je een open en ruime woonkamer hebt, is het soms lastig om de hele ruimte in te richten. Meubels met normale afmetingen kunnen al snel op dwergachtige meubels lijken in jouw grote woonkamer. Je lost dit het beste op door voor meubels te kiezen met veel grotere afmetingen. Waar je eerst zou kiezen voor een tweezitter, kan je beter een 4-zitsbank neerzetten. Ook passen grove en vooral robuuste meubels beter in een grote woonkamer. Je zou ook een grote boekenkast neer kunnen zetten en er een leeshoek omheen creëren.

Verder kan je een grote woonkamer opdelen in kleinere gedeelten. Dit kan je doen door het inzetten van pilaren, plafondbalken of bijvoorbeeld een kamerscherm. In een woonkamer hoef je niet alleen een zithoek te maken. Je kan ook kiezen voor een werkgedeelte. Zet een bureau neer met een mooie leren bureaustoel. Of creëer een speelhoek voor de kinderen. Ook zou je de eettafel naar de woonkamer kunnen verplaatsen. Op die manier vul je de ruimte met praktische meubels en erger jij je niet meer aan een saaie of lege ruimte.