Inspiratie

Wat is een vintage vloerkleed en waarom zijn ze zo populair?

Wil je een bijzonder woonaccessoire in huis halen, wat ervoor zorgt dat koude voeten verleden tijd zijn en direct ook meer authenticiteit aan je woning geeft? Dan is een vintage vloerkleed zeker iets dat bij je past. De kleden zijn vaak van prachtig materiaal gemaakt, sommige zijn zelfs met de hand en veel zorg geweven. Wanneer je een uniek, vrolijk en geweldig kleed wil kopen, kun je het beste voor deze optie kiezen. In deze blog lees je wat een vintage vloerkleed is, hoe ze eruit kunnen zien, op welke manier je het in je interieur kunt combineren en wat een kleed als dit met de sfeer in je woning doet.

Vintage vloerkleden zijn vaak uniek

Vintage is een welbekende woonstijl, waardoor je de woning omtovert in een interieurstijl uit het verleden. Vintage wordt vandaag de dag als authentiek en dus uniek bestempeld. Er is een run op tweedehands meubels en hoe ouder een vintage vloerkleed is of eruitziet, des te mooier mensen hem vaak vinden. Er zijn nu zelfs merken die een gloednieuw kleed er als een vintage kleed uit laten zien, omdat er zoveel vraag naar blijkt te zijn. Onder de vintage vloerkleden kun je bijvoorbeeld bewerkte tapijten met Arabische invloeden verstaan. Ze komen in allerlei kleuren en motieven.

Vooral de felle kleuren doen het erg goed in je interieur. Zeker wanneer de kleden met de hand gemaakt zijn, haal je een uniek stuk kunst in huis. Wanneer je dit vloerkleed neerlegt, ben je van een echte blikvanger verzekerd.

Je kunt klassiek met modern combineren

Hoewel de meeste vintage vloerkleden er erg klassiek uitzien, kun je ze prachtig met een meer modern uitziend interieur combineren. Juist wanneer je verschillende stijlen samenvoegt, ontstaat er een unieke woonstijl, die goed bij je persoonlijkheid en woonwensen past. De kleuren lopen breed uiteen, sommige vintage vloerkleden hebben vooral aardetinten in zich, anderen zijn erg kleurrijk en je kunt ze zelfs in het wit kopen. Je kunt de rest van je interieur een beetje op het kleed afstemmen, door voor kleine details in de kleuren van het kleed te kopen en neer te zetten. Op die manier wordt je interieur toch één geheel, ondanks dat het misschien niet helemaal in dezelfde stijl bij elkaar gezocht is.

Een vintage vloerkleed doet veel voor de sfeer van de ruimte

Doordat sommige vintage vloerkleden veel felle en warme kleuren hebben, zorgen ze voor een vrolijke en speelse sfeer in de ruimte waar je ze neerlegt. Dit soort vloerkleden helpen je om kleur in je interieur aan te brengen. Een vintage tapijt brengt gezelligheid met zich mee en je voeten worden er ook nog eens door verwarmd. Dit komt doordat de vintage vloerkleden vaak van een dikke en vooral zachte stof zijn gemaakt. Je kunt het kleed in de woonkamer neerleggen, onder de eettafel of je zou voor een kleed zoals dit in je slaapkamer kunnen kiezen. Het maakt niet uit om welke ruimte het gaat, een vintage vloerkleed past overal!