Inspiratie

Wat er beslist niet in een kinderkamer mag ontbreken

Een kinderkamer moet ten eerste altijd kindvriendelijk, licht en ook veilig aanvoelen. Dit is de plek waar het kind zich fijn dient te voelen. Hier speelt en slaapt het kind en zal hij/zij zichzelf ontwikkelen. Daarom is het als ouder fijn om te weten waar je op dient te letten tijdens het inrichten van de kinderkamer. Elke ouder wil uiteraard het beste voor zijn/haar kind. Daarom wordt er in dit artikel aandacht besteed aan de leukste en kindvriendelijkste meubels voor in de kinderkamer.

Veiligheid en ontspanning

Als je de kamer van je kind gaat inrichten hebben de begrippen veiligheid en ontspanning zeker een grote voorkeur. Je wilt natuurlijk dat jouw kleintje zich op zijn gemak voelt in zijn/haar eigen kamer. Als je een veilige omgeving creëert zal dit uiteindelijk op verschillende vlakken voor een positieve impact zorgen. Zo kan een veilige kamer bijdragen aan een gunstig slaappatroon van jouw kind. En als je allerlei uitdagende spelletjes in de meubels inbouwt, daag jij jouw kleine boef uit om zichzelf te ontwikkelen. Een veilige kinderkamer heeft zo min mogelijk rommel op de vloer liggen. Kies hierom voor meubels die zorgen voor voldoende opbergruimte.

Een kinderkamer is de plek waar kinderen na een drukke dag tot rust kunnen komen. Het is dus belangrijk dat er een ontspannen en rustige sfeer hangt. Een kinderkamer heeft dus baat bij rustige kleuren op de muren. Kies voor pastel- en grijstinten voor een rustig ogende kinderkamer. Wat ook fijn is, is als er op de koude vloer een pluizig vloerkleed wordt neergelegd. Hier kunnen de kleintjes naar hartenlust op spelen, zonder koude voeten of handen te krijgen. Daarnaast kan je voor de gezelligheid wat lampjes plaatsen die een warm effect geven als het buiten donker wordt.

Laat het karakter van je kind in de kamer zien

Het is natuurlijk erg leuk om een kinderkamer in te richten naar de smaak van jouw kind. Kinderkamers hoeven niet serieus te zijn, het is een plek voor grapjes, plezier en vertrouwen. Kies daarom bijvoorbeeld voor een grote poster van het lievelingsdier van jouw kind. Of ga voor een megagrote teddybeer in de hoek van de kamer. Deze kan door jouw kind als knuffelhoekje, stoel of hut worden gebruikt. Daarnaast is het leuk om de lievelingskleur van jouw kind terug te laten komen in zijn/haar kamer. Dus werk met leuke accessoires met kleuraccenten.

Wat ook goed zou werken, is om je kind mee te nemen naar de winkel als jullie de meubels gaan uitzoeken. Je ziet dan vanzelf op welke meubels jouw kind een positieve reactie heeft. Op die manier kunnen jullie spelenderwijs ontdekken wat het beste bij de kinderkamer past. Natuurlijk is het niet de bedoeling dat jouw kind zijn zin door gaat drammen, jullie zijn de ouders en beslissen uiteindelijk welke meubels er mee naar huis gaan.