Inspiratie

Wanneer kun je het beste een interieurarchitect inhuren?

Wist je dat je een interieurarchitect voor verschillende opdrachten in huis kunt inhuren? Veel mensen denken vaak dat je één of twee ruimten in huis moet kiezen, maar wanneer je budget het toelaat kun je natuurlijk je hele woning door een interieurarchitect onder handen laten nemen. Heb je een prachtige woning met open ruimten, maar weet je zelf niet zo goed hoe je het smaakvol kunt inrichten? Dan kan een interieurarchitect je hier zeker bij helpen. In deze blog lees je op welke momenten je een interieurarchitect kunt inschakelen.

De interieurarchitect helpt je aan een tijdloos en passend interieur

Doordat je al je wensen aan de interieurarchitect doorgeeft, weet hij/zij er altijd iets prachtigs van te maken. En het mooie is dat alles volledig naar je eigen smaak wordt ingericht. Het mooie aan het werk van een interieurarchitect is dat zij het huis inrichten met oog op de toekomst. Ze zullen dus proberen om je huis in een bepaalde stijl in te richten, die je over een aantal jaar nog steeds bij je past. Praat met de architect over wat je mooi vindt, waar je dol op bent, welke kleuren je absoluut in huis wil hebben en wat je gewoontes en levensstijl is. Op die manier kunnen zij een duurzaam interieur samenstellen, waar je lang gelukkig mee zal zijn.

Wist je dat je huis in waarde kan stijgen door een prachtig interieur?

Ben je van plan om de woning in de toekomst te verkopen? Dan kan een bezoekje van een interieurarchitect ervoor zorgen dat je huis in waarde stijgt. Als je woning er vanbinnen luxe en prachtig uitziet, zijn mensen ertoe bereid om er meer geld voor neer te leggen. Daarnaast doet een hele nieuwe keuken of badkamer het erg goed bij potentiële kopers. De meeste mensen willen namelijk zo min mogelijk aan hun nieuwe woning hoeven verbouwen in de eerste jaren dat ze de woning betrekken. Het is dus erg interessant om een binnenhuisarchitect in de arm te nemen op het moment dat je woning op de markt komt. Wil je meer geld voor je woning ontvangen? Dan is het de investering zeker waard.

Leg de focus op comfort en duurzaamheid

Duurzame woningen worden steeds interessanter. Daarbij staat het beste comfort centraal. Een interieurarchitect is iemand die daar zeker rekening mee houdt op het moment dat zij je woning inrichten. Er kunnen interessante energiebesparende elementen in je interieur terugkomen, waardoor je rekening houdt met het milieu. Jij als bewoner staat altijd centraal in het ontwerp voor de nieuwe inrichting. Wat vind jij belangrijk en hoe ziet je dagelijkse leven eruit? Houd je van koken? Dan gaat er meer aandacht naar de keuken. Heb je kids, dan krijgen zij ook hun eigen plekje in huis. De interieurarchitect probeert het wooncomfort altijd centraal te zetten en doet er alles aan om je met plezier in de woning te laten wonen.

Doordat de interieurarchitect je veel vragen stelt en handig op je wensen inspeelt, zal je na de verbouwing of inrichting nog meer feeling met je woning hebben. Het uiteindelijke doel is om je interieur zo in te richten, dat het lijkt of jij en de woning voor elkaar gemaakt zijn.