TrendsWoontips

Waarom e14 LED-lichtbronnen tegenwoordig de meest gekozen verlichting is

Het is eenvoudig uit te leggen waarom e14 LED-lichtbronnen tegenwoordig de meest gekozen verlichting is: deze lichtbronnen zijn in een veelzijdigheid aan toepassingen verkrijgbaar. Denk hierbij aan je ruime keuzemogelijkheden in stralingshoeken, lichtkleuren en vormen. Daarnaast kun je kiezen voor dimbare e14 LED-lichtbronnen. Genoeg redenen om in het aanbod in e14 LED-lichtbronnen te verdiepen.

Verklaring voor de populariteit van e14 LED-lichtbronnen

Onder andere de veelzijdige toepasbaarheid is een verklaring voor de populariteit van e14 LED-lichtbronnen. Deze LED lampen worden veelvuldig gebruikt voor zowel particuliere- als zakelijke toepassingen. Door te kiezen voor e14 LED-lichtbronnen maak je een verantwoorde keuze. LED verlichting is duurzaam, energiezuinig en het minst schadelijk voor het milieu. Daarnaast kun je kiezen voor de meest geavanceerde opties. Het is dan ook niet verwonderlijk dat de E14 sokkel tegenwoordig steeds vaker van LED verlichting wordt voorzien.

Wattage en lumen voor een e14 LED lamp  

De helderheid van een e14 LED lamp wordt aangegeven in lumen. Uiteraard bestaat er nog een Watt aanduiding, zoals we die ook kennen bij gloeilampen, waarmee het verbruik van de lamp wordt aangegeven. Er is echter geen uniforme overeenkomst tussen het verbruik en de helderheid van LED lampen. Over het algemeen kan worden aangenomen dat een gloeilamp van 25-30 Watt kan worden vergeleken met een LED lamp van 2-4 Watt en dit staat weer gelijk aan 200-300 lumen. Een gloeilamp van 75 Watt kan worden vergeleken met een LED lamp van 8-10 Watt en dit staat weer gelijk aan 700- 1000 lumen.  

Stralingshoek van e14 LED verlichting

Als je voorkeur niet uitgaat naar 360° verlichting, is het goed om bij het maken van je keuze te letten op de stralingshoek van de e14 LED verlichting. Ook hierin heb je meerdere keuzemogelijkheden. Als je een doelgerichte spot zoekt, kun je kiezen voor e14 LED verlichting met een smalle bundel. Met een middelbrede lichtbundel creëer je afzonderlijke licht eilanden. Brede bundels zijn jouw keuze als je een hele ruimte wilt verlichten. 

Kleurstellingen van de e14 LED lichtbronnen

Een ander punt waar je zeker op moet letten, is de kleurstellingen van de e14 LED lichtbronnen. Dit is van belang ervoor te zorgen dat de kleurtemperatuur ook passend is bij de woon- of werkruimte. Hierbij wordt grofweg onderscheid gemaakt tussen drie verschillende lichtkleuren. Als je op zoek bent naar warm witte verlichting voor bijvoorbeeld een woonkamer, kies dan voor een e14 LED lichtbron met minder dan 3.300 Kelvin. De aanduiding universeel wit, wat veel gebruikt wordt voor werkruimtes, wordt gebruikt voor lichtbronnen met 3.300 tot 5.300 Kelvin. E14 LED lichtbronnen met meer dan 5.300 Kelvin geven een kleurstelling dat goed vergelijkbaar is met daglicht. 

Vorm van e14 LEDS

Als je een van de betere webshops in e14 LED-lichtbronnen bezoekt, zul je al snel ontdekken dat je hier zeer veel keuze in hebt. Voor iedere lamp is er wel geschikte e14 LED verlichting te vinden. Je kunt onder andere kiezen voor een kaarsvorm voor hanglampen, een kaarslamp voor kroonluchters, een druppelvorm voor tafellampen, een bolvorm voor plafondlampen, e14 LED verlichting met een filament look voor open lampen en met een reflector voor plafondspots. 

Jouw opties als je op zoek bent naar een geavanceerde e14 LED-lichtbron

Zoals aangegeven kun je ook kiezen voor de meer geavanceerde opties als je een keuze voor een e14 LED lichtbron wilt maken. E14 LED lampen zijn bijvoorbeeld zeker geschikt voor lampen met bewegingssensoren. Daarnaast kun je kiezen voor een geavanceerde E14 LED lichtbron die je met je smartphone of tablet kunt bedienen om onder andere de helderheid en de kleurtemperatuur te veranderen en andere functionaliteiten in te stellen. Gemak dient immers de mens, ook met betrekking tot verlichting. Alleen het kiezen uit de veelzijdige opties vormt wellicht een groot struikelblok.