TrendsWoontips

Voor welke trendy lampen kies jij?

Niets is als interieur liefhebber zo leuk als zo nu en dan zorgen voor een andere uitstraling. Een zeer effectieve manier om dit te doen, is door goed te letten op de trends. Ook op het gebied van verlichting zie je om de zoveel jaar nieuwe trends ontstaan. Ook nu zie je dat er duidelijk sprake is van enkele trends op het gebied van lampen en verlichting. Overweeg jij nieuwe lampen in je interieur? Kijk dan eens of de onderstaande trends iets voor jou zijn..

Industriële lampen

Zijn industriële lampen echt een trend of is industrieel inmiddels gewoon een stijl geworden die blijvend is? Maakt het echt uit? Wat mooi is, is mooi. Ben je liefhebber van industrieel, dan heb je heel wat te kiezen. Of je nu gaat voor hanglampen of stalampen; er is altijd wel een industriële lamp die bij je past. Het mooie aan deze stijl is dat hij zich heel goed laat combineren met andere stijlen. Zo komt industrieel perfect tot zijn recht in een modern of minimalistisch interieur, maar misstaat het ook zeker niet als stoere touch in een klassiek of landelijk interieur.

Houten lampen

Hout is en blijft een van de favoriete materialen van veel mensen. Dat is niet verwonderlijk. Het is sfeervol, natuurlijk, tijdloos en past in vrijwel elk interieur. Houten lampen zijn dan ook in tal van soorten en stijlen populair. Een trend van de laatste jaren die nog steeds doorzet, is de rotan lamp. Zeer stijlvol boven de eettafel of in de zithoek. Een rotan lamp zorgt voor een aangenaam licht met een bijzondere tekening.

Zwarte lampen

Er was een tijd dat je in vrijwel geen enkel interieur zwart tegenkwam, behoudens een ouderwetse tv. Die tijd is ruimschoots voorbij. Zwart ontpopt zich tot een trendy kleur. Gek eigenlijk, omdat lange tijd mensen niet goed wisten wat ze met zwart aan moesten. Zwart werd zelfs vaak bestempeld als een lastige kleur. Maar zie hier: het aanbod zwarte lampen is enorm. Dat is natuurlijk niet zomaar: het aanbod volgt de vraag. Inmiddels hebben heel veel mensen ontdekt dat zwart helemaal niet lastig is. Een zwarte lamp voegt juist een stoer accent toe in elk interieur.

Design lampen

Design lampen hebben in het verleden vaak teruggegrepen op vervlogen tijden. De hoekige vormen van de jaren 80, of de grote, felle lampenkappen van de jaren 60 en 70. Design lampen anno nu draaien vaak meer echt om het licht. Er is vaak een prominente rol weggelegd voor de lampjes zelf. Maar design lampen komen in zoveel verschillende soorten en stijlen dat ze zich moeilijk in een hoekje laten plaatsen. Kijk gewoon maar eens in het aanbod van lampen anno nu.

De verrassende comeback van de lavalamp

Wie had er ooit gedacht dat de lavalamp opnieuw een trend zou worden? Welnu: hij is helemaal terug van weggeweest en daar zijn veel mensen ongetwijfeld blij mee. Zo’n lavalamp houdt natuurlijk een unieke uitstraling die nergens mee te vergelijken is.