Inspiratie

Van rommelzolder naar…

De zolder, voor veel mensen is het een slaapkamer, maar anderen gebruiken het als opslagplaats. Dozen met kerstspullen, de zomer- of wintergarderobe en dozen met spullen waar je tot op heden nog geen afstand van hebt kunnen doen. Maar de zolder kan ook voor je betekenen dat je extra leefruimte hebt. Veel zolders hebben een schuin dak, wat niet altijd even handig is voor een passende inrichting. Maar met de tips uit dit artikel tover jij jouw rommelzolder binnen no time om tot een fijne hang-out plek of een extra slaapkamer voor logees.

Jouw zolder woonproof maken begint bij de basis

Veel zolderkamers zijn donker doordat zij kleine ramen hebben. Zorg er daarom voor dat er genoeg daglicht op de zolder binnenkomt door wellicht een dakkapel of een groter raam te laten plaatsen. Daarnaast bevindt de zolder zich direct onder het dak, waardoor je meer mee krijgt van de temperaturen buiten het huis. Vaak is een zolder in de zomer bloedheet maar in de winter juist weer ijskoud. Voordat je van de zolder dus een woonruimte wenst te maken, is het handig om het dak te laten isoleren. Het isoleren van je dak hoeft niet duur te zijn. Soms voldoet namelijk alleen al isolatie aan de binnenkant van het dak.

Als jij een zolder met een schuin dak hebt, is het natuurlijk lastiger om dit in te richten. Maar de schuine daken bieden eigenlijk een goede uitkomst voor inbouwkasten. Je zou dus kasten op maat kunnen laten maken, die meteen fungeren als opbergplekken voor alle kerstverlichting en overige rommel. Om de hoogte van het schuine dak te accentueren zou je kunnen kiezen voor een mooie grote hanglamp. Hierdoor wordt de aandacht van het oog naar de punt van het dak getrokken. Maar ook de leegte in de dak punt kan ervoor zorgen dat de ruimte erg ruim en groot oogt.

Ideeën voor jouw nieuwe zolder

Als je de zolder hebt geïsoleerd en alle spullen die er eerder lagen zijn opgeruimd in die nieuwe wandkasten, dan is het tijd om te bepalen wat het nieuwe doel van jouw zolder wordt. Als je een extra slaapkamer wenst in het huis, is de zolder daar een uiterst geschikte ruimte voor. Plaats het bed in het midden van de kamer zodat er aan beide kanten nog makkelijk bij de inbouwkasten gekomen kan worden. Kleed het geheel gezellig aan met wat woonaccessoires en de nieuwe slaapkamer is af. Deze slaapkamer hoeft niet alleen voor een persoon te zijn die in het huis woont, je kan deze kamer ook voor logees inzetten.

Als je sportief bent aangelegd, kan je ervoor kiezen om een gym op zolder te maken. Bestel een aantal fitnessapparaten en ga aan de slag. Of als je ondernemer bent kan je van de zolder jouw nieuwe werkruimte maken. Je kan het ook inrichten als cursusruimte en van die passie voor sieraden maken meteen een zakcentje bijverdienen. De zolder die jij wilt, heeft nu de ruimte om te ontstaan.