Inspiratie

Trendalert: Meubels van pallets

Dit is dé nieuwste trend op het gebied van interieur, het pallet meubel. Naast dat het meubel milieuvriendelijk is, doe je ook nog eens aan recycling als je dit meubel in huis haalt. De pallet is meestal van hout gemaakt. Het mooie aan pallet meubels is dat je er bijna alles van kunt maken wat jij je maar kunt indenken. Doordat pallets er in verschillende vormen en maten zijn, kan je eindeloos variëren. Mocht het nodig zijn, dan kan je ook de pallets uit elkaar halen om er een meubel naar keuze van te maken. Hieronder kan je inspiratie opdoen voor jouw pallet meubel.

De keuze is reuze

Naast dat je tegenwoordig pallet meubels in de winkel kunt kopen, zijn er ook een aantal online webshops voor deze soort meubels te vinden. Het makkelijke is dat jouw pallet meubel zelfs bij jou thuisbezorgd kan worden, zodat je zelf niet hoeft te passen en meten in een auto of busje. De meest voorkomende pallet meubel is toch wel de tuintafel. Maar voordat jij van je pallet tuinmeubel kunt genieten is het wel belangrijk dat je hem met speciale verf behandeld. Dit is nodig omdat pallets niet tegen regen kunnen tenzij ze erop worden voorbereid.

Verder zie je op dit moment dat het pallet meubel binnenshuis zijn intrede doet. Pallets kunnen als salontafel worden ingezet, maar ook als bijzettafel. Je kan zelfs een pallet bank maken. Dit geeft meteen een industriële look aan je interieur. Zorg er wel voor dat je zachte kussens haalt die je op de pallets kunt neerleggen. Dit bevordert het comfort van de bank. Maar de pallet is ook in de slaapkamer terug te vinden. Nog nooit was het zo makkelijk om een bed in elkaar te zetten. Plaats een paar pallets op elkaar, leg je matras erop en je kunt meteen genieten van je nieuwe bed.

Makkelijk zelf te maken

Naast dat je de pallet in de winkel kunt kopen als kant en klare meubel, kan je er ook voor kiezen om jouw creativiteit de vrije loop te laten. Ga eens langs bij de plaatselijke supermarkt. Wellicht kan je daar voor een klein prijsje wat pallets mee naar huis krijgen. Als dat niet gaat, zijn er vast nog andere bedrijven die je wel een stuk of 5 pallets willen verkopen. Wanneer je de pallets hebt gevonden is het tijd om een ontwerp te maken voor jouw eigen pallet meubel. Speel een beetje met de kleuren in het hout en wissel als het kan af tussen een donkere en een lichtere pallet. Op die manier breng jij meer contrast aan in het meubel.

Als je beslist om een salontafel te maken, is het misschien leuk om er wieltjes onder te monteren. Op die manier is jouw tafel beweeglijk en kan je hem telkens ander stijlen. Wanneer je de pallets inzet om er jouw nieuwe bed van te maken, schuur de planken dan grondig. Dan voorkom je dat er splinters in je matras verdwijnen. Zorg er bij een pallet bed voor dat je een wat dikker matras hebt. Dit bevordert het slaapcomfort en is gezonder voor je rug.