Trends

Tijd om de klassieke en moderne woontrend met elkaar te vergelijken

Ben je fan van meerdere woonstijlen en weet je niet precies welke woonstijl bij je woning past? Dan is er niets leuker dan op onderzoek uit te gaan en inspiratie voor je interieur op te doen. Dit kun je zowel online als in de meubelwinkels doen. De nieuwste woontrends zien er geweldig uit en geven je inspiratie om te kijken wat je met je eigen interieur wil doen. In deze blog lees je of je beter voor een klassieke of moderne woonstijl kunt kiezen. Heb je nog geen idee en spreken beide woonstijlen je aan? Dan kun je er altijd nog voor kiezen om elementen met elkaar te combineren.

Dit is alles wat je over een klassieke woonstijl wil weten

Een klassiek interieur ziet er groots, overweldigend, tijdloos en stijlvol uit. Denk hierbij aan hoge plafonds, veel marmer en hout, maar ook elementen van leer. Bij een klassiek interieur moet je het gevoel krijgen alsof je een luxueuze hotelkamer binnenstapt. Gordijnen tot aan de grond geven de ruimte een gave uitstraling. Om je klassieke interieur af te maken, kun je voor een kroonluchter, kandelaars, visgraatvloer en grote spiegels kiezen. Verder zou je voor een antieke eyecatcher kunnen kiezen. Ga vooral eens bij de kringloopwinkel langs om gave en unieke accessoires voor je klassieke interieur te vinden.

Hoe kun je de moderne woonstijl het beste omschrijven?

Wanneer je aan een modern interieur denkt, denk je vast aan een strak interieur, met weinig kleur, minimalistische meubels en geometrische vormen? Super, want bij deze interieurstijl staat modernisme en eenvoud centraal. Een modern interieur straalt rust en luxe uit. Kies bijvoorbeeld voor een betonlook op de muur of vloer. Verder kun je voor prachtige moderne kunst aan de muren kiezen. Wil je hout in een modern interieur plaatsen? Kies dan voor strak hout, wat bij de rest van de stijl aansluit. De moderne woonstijl heeft weinig woonaccessoires en alles wat je erin terug ziet komen is bewust uitgekozen om de ruimte meer sfeer te geven.

Kun je niet kiezen? Kies dan voor een combinatie van de twee woonstijlen

Wat je vaak ziet is dat mensen verschillende woonstijlen met elkaar combineren. Hieruit ontstaan unieke ideeën en een leuke mix, waardoor de woning een persoonlijke touch krijgt. Hoewel bepaalde woonstijlen je een goede richting op leiden, is het veel leuker om zelf de mooiste elementen uit verschillende woonstijlen met elkaar te combineren. Zo voelt je woning minder als een perfect plaatje uit een catalogus aan en heb je meer inbreng in het eindresultaat. Vandaar dat het zéker mogelijk is om de klassieke en moderne woonstijl met elkaar te combineren. Wanneer je dit doet, zal je vanzelf zien dat er een luxe en elegante woonstijl ontstaat.

Je kunt de mix tot stand brengen door voor antieke meubels met een moderne twist te kiezen of andersom. Ook zou je de woonaccessoires zowel klassiek als modern kunnen maken. Materialen als fluweel en marmer doen het goed in één ruimte. Leef je vooral uit en creëer een interieur dat goed bij je past.