Trends

Scandinavië kan er wat van

Hoe doen ze dat toch? Die Scandinaviërs en hun interieur design. Wellicht weten ze zo goed hoe ze een gezellige sfeer in huis kunnen creëren doordat de winters er zo lang, koud en donker zijn. Of misschien komt hun passie voor hout en meubelen voort uit het feit dat ze bijna allemaal in een erg bosrijke omgeving wonen. In ieder geval kunnen we vaststellen dat wij erg blij zijn met hun gevoel voor stijl. Hun stijl in huis wel te verstaan.

Typische uitstraling van de Scandinavische stijl in huis

Vaak wordt er in deze interieurstijl gekozen voor een basiskleur die in het hele huis terug komt. Je kunt het beste gaan voor witte of crèmekleurige muren en een houten vloer. Let er bij de vloer op dat deze niet van te donker hout is gemaakt. Een lichte houtsoort werkt het beste om jouw huis groter te doen ogen. Als je wat dieper op de Scandinavische woonstijl inzoomt zie je dat er minimalisme wordt ingezet om een oase van rust te creëren. Des te minder meubels er in de ruimte staan, des te ruimer deze ruimte eruit komt te zien.

Hoewel de ruimtes vaak weinig meubels bevatten, worden de meubels die er wel in staan met zorg uitgekozen. Het gaat er vooral om dat de ruimte functioneel, rustig en eenvoudig is ingericht. De meubels waarvoor wordt gekozen zijn altijd van goede kwaliteit en bieden jou het beste comfort. De meubels kunnen van allerlei materialen gemaakt zijn. Kenmerkend is het combineren van materialen, zoals plastic stoelen met mooie houten stoelpoten. Ook de wollen schapenvellen mogen niet ontbreken in een interieur met een Scandinavisch tintje. Deze speelse kleden zorgen ervoor dat de ruimte er warmer uit komt te zien tussen al de lichte kleuren die gebruikt worden.

Meubels en kleuren die jouw interieur compleet maken

Doordat Scandinavië een lange periode van donkere en koude dagen kent, is het belangrijk dat zonlicht een prominente plek in het huis krijgt. Om deze reden wordt er erg veel gebruik gemaakt van daglicht in het interieur. Want als de zon er dan toch even is, dan willen ze daar optimaal van kunnen genieten. Om te zorgen dat de zonnestralen die de ruimte bereiken optimaal worden ingezet wordt er voor de accentkleuren pastelgroen, geel en zachtroze gekozen. Als de zon op dit soort kleuren schijnt ontstaat er een mooi kleurrijk maar zacht en warm effect.

Bij een interieur in deze specifieke stijl wordt vaak gekozen voor designer meubels. De ruimten bevatten weinig sierlijke vormen. Er wordt vaak gebruik gemaakt van strakke lijnen om het geheel een moderne uitstraling te geven. Denk bijvoorbeeld aan hoekige tafels en banken. Ook de muren ogen rustig, deze worden bijna allemaal kaal gehouden. Maar een subtiel schilderij past er zeker bij. Zorg vooral dat je alles zo simpel mogelijk houdt. Plaats een grote plant in de hoek van de kamer, op die manier haal je de natuur in huis, maar wordt er niet meteen een jungle van gemaakt.