Woontips

Op welke manier maak jij je woning klaar voor de herfst?

Hoewel de herfst een koudere periode betekent, vinden veel mensen het ook een gezellig en warm seizoen op een andere manier. De herfst zorgt er namelijk voor dat de natuur er geweldig uit komt te zien, verder wordt het eerder donker, waardoor de kaarsen weer uit de kast mogen komen. Als je aan de herfst denkt, denk je direct aan kleedjes, truien en warme chocolademelk, toch? In deze blog lees je op welke manier jij je woning helemaal klaar kunt maken voor de herfst. Je leest meer over geurkaarsen, op welke manier je een gezellige sfeer in huis creëert en op welke manier jij je kamerplanten in de herfst dient te verzorgen.

Geurkaarsen in overvloed

In de herfst ruikt het buiten heerlijk naar het veranderende seizoen, dennenappels en vallende bladeren. Wat is er leuker dan na een lange herfstwandeling thuis te komen in een woning die naar heerlijke herfstige geuren ruikt? Dit kun je bereiken door voor bepaalde seizoensgebonden geurkaarsen te kiezen. Wat dacht je van een geurkaars die ruikt naar kaneel of vanille? De beste herfstgeuren zijn toch wel pompoen of autumn forest.

Kies voor deze warme en gezellige woonaccessoires om de herfstsfeer te creëren

Wanneer het herfst is, veranderen de kleuren in de natuur in bruin- en oranjetinten. Hoe leuk is het om deze kleuren op dat moment ook meer in je interieur naar voren te laten komen? Dit kun je doen door een stuk muur in een warme kleur zoals donkergroen of okergeel te verven. Vind je deze verandering te ingrijpend? Dan kun je er ook voor kiezen om de woonaccessoires op de herfst af te stemmen. Dit doe je door in ieder geval een warme plaid in huis te halen. Je hebt kleden in verschillende uitvoeringen, zoals een imitatie dierenvacht, een kleed met franjes, fluweel of een Perzische print.

Een kleed staat zowel leuk over de bank, op de grond of over een klein tafeltje in de buurt van je favoriete zitmeubel. Verder kun je rieten manden kopen waar je sloffen en meerdere kleden in bewaart. Dit ziet er gezellig uit.

Zorg dat je kamerplanten de juiste zorg ontvangen in deze koudere periode

Nu het buiten kouder wordt en de uren met daglicht achteruitgaan, is het belangrijk om je kamerplanten een beetje extra liefde te geven. De herfst is een nieuw seizoen en de wisseling met de zomer heeft zeker invloed op je kamerplanten. Hoewel kamerplanten in je woning staan, gaan zij toch in winterrust. Dit houdt in dat je kamerplanten minder of helemaal niet meer groeien in deze periode. Je hoeft ze ook minder water te geven. Wees je hiervan bewust, anders kan je de planten per ongeluk verdrinken. Zet je kamerplanten op een plek in huis, waar zij gedurende de dag het meeste licht kunnen absorberen.

Verder is het belangrijk om je verwarming niet te hoog te zetten, aangezien de planten hierdoor kunnen verwelken. Heb je nog geen typische herfstplanten in huis? Kies dan vooral voor een cactus, Pampas pluimen of een Peperomia Rosso.