Tuin

Op welke manier kun jij je tuin een kleine make over geven?

Heb je een fijne tuin, maar heb je het gevoel dat er net iets mist of dat er iets aan verandert dient te worden? Dan kun je er altijd voor kiezen om de tuin een kleine make over te geven. Dit hoeft helemaal niet duur te zijn en duurt vaak ook niet lang. Van een fijne tuin kun je tijdens elk seizoen genieten. Het maakt niet uit of het warm of koud is, je kunt de tuin tegen elk weertype wapenen. Dit zorgt ervoor dat je het hele jaar door van je tuin kunt blijven genieten.

Kies voor nieuwe en andere tegels

Wil je de tuin er nieuwer en frisser uit laten zien? Dan kun je ervoor kiezen om oude tegels door nieuwe varianten te vervangen. Zien de tegels er nog prima uit, maar zijn ze in de loop der tijd erg vies geworden? Dan voldoet een sessie met de hoge drukspuit vaak ook al! Dan hoef je eigenlijk nog niet eens naar nieuwe tegels te kijken. Wanneer de tegels er netjes uitzien en er goed bijliggen, heeft dit een positief effect op de uitstraling van de hele tuin. Blinkende tegels zijn prachtig en zorgen voor een fris uiterlijk.

De zithoek wordt het middelpunt van de tuin

Heb je al een zithoek, maar zou deze wel een kleine make over kunnen gebruiken? Dan is het goed om te weten dat je niet een hele nieuwe tuin set hoeft te kopen, om de zithoek er beter uit te laten zien. Je kunt ook voor de vervanging van de kussens kiezen. Wanneer je ervoor zorgt dat de zithoek er gezellig en uitnodigend uitziet, kun je direct al veel sneller van je tuin genieten. De zachte kussens zorgen ervoor dat je uren op je lounge set kunt doorbrengen, zonder last te krijgen van je rug. Zet er een leuke vuurkorf bij voor de koude avonden en het geheel ziet er direct uit om door een ringetje te halen.

Kies voor deze aanpassingen om je tuin helemaal af te maken

Wanneer je er waarde aan hecht dat je zelf van en in je tuin kunt genieten van de natuur die je om je heen hebt ontworpen, is het belangrijk om de tuin seizoen vriendelijk in te richten. Dit houdt in dat je ervoor zorgt dat je gedurende ieder seizoen van je tuin kunt blijven genieten, of het nu koud of warm is. In de winter wordt het eerder donker en ziet de tuin er vaak grijs en grauw uit. Hetgeen dat je hiertegen kunt doen, is het installeren van warme sfeerverlichting en kiezen voor groenblijvende planten. De groenblijvende planten zorgen ervoor dat er toch wat kleur in je tuin aanwezig blijft.

In de zomer is het belangrijk dat je voor schaduwplekken in de tuin zorgt. Dit helpt je om zelfs op de warmste dagen heerlijk van de tuin te blijven genieten. Dit kun je doen door een mooie boom te planten of voor een overkapping te zorgen, waar het zonlicht of de regen niet bij kunnen komen.