Doe-het-zelf

Op deze manier maak jij je eigen handige memobord voor in huis

Ben je op zoek naar een handige manier om je eigen memobord te maken? Dan is de uitleg in deze blog precies waar je naar op zoek bent. Een memobord is vooral handig in drukke en chaotische huishoudens. Hier kun je namelijk alle belangrijke zaken op vermelden, zodat er niets vergeten wordt. Gebruik het memobord voor de boodschappen, kindersporten of taakverdeling in huis! In deze blog lees je op welke manier jij je eigen memobord in elkaar kunt knutselen. De voordelen van het memobord worden uitgelicht en je leest waar en op welke manier het bord makkelijk en snel opgehangen kan worden.

Kies voor een leuk stofje voor het memobord

Wist je dat je een eigen gemaakt memobord niet per se van hout hoeft te maken? Het frame is natuurlijk wel makkelijker in elkaar te zetten als dit van hout is. Dan kun je namelijk makkelijker door het materiaal boren en timmeren. Wanneer het frame er te saai uitziet, kun je er bijvoorbeeld een leuk opvallend stofje overheen nieten. Dit maakt van je eigen gemaakte memobord meteen een eyecatcher in huis! Kies voor een stof in een kleur of motief dat bij de rest van je inrichting past. Op die manier zorg je ervoor dat het memobord bij de rest van je woning past.

Je kunt er ook voor kiezen om het stofje met de kinderen uit te kiezen, op die manier betrek je ze al bij het doe-het-zelf project vanaf de allereerste stappen die je zet.

Waarom is een memobord zo handig?

Een memobord zorgt ervoor dat je belangrijke informatie op het bord kunt schrijven, zodat je dit niet snel vergeet. Je kunt het ook gebruiken om boodschappenlijstjes op neer te zetten. Wanneer je er een foto van maakt, vergeet je nooit meer om alle boodschappen uit de winkel mee te nemen. Verder wordt een memobord ook gebruikt om de weekplanning op neer te zetten. Gebruik dit bijvoorbeeld om de sportclubs van de kinderen met bijbehorende dagen en tijden op te schrijven. Verder kun je er ook een handige taakverdeling op neerzetten, bijvoorbeeld wie wanneer aan de beurt is om de vaatwasser uit te ruimen.

Wanneer de kids leren schrijven of tekenen, kun je het memobord er gezelliger uit laten zien door er zelfgetekende of geschreven teksten op neer te zetten. Dit kun je ook aan een thema koppelen, bijvoorbeeld aan de seizoenen of bepaalde feestdagen!

Op deze manier kun je het memobord het beste ophangen

Een memobord doet het wel het beste in de keuken of een andere centrale plek in huis. Dit komt doordat het memobord dan op een plek hangt waar je vaak bent of langsloopt. Op die manier kun je de belangrijke informatie die je erop zet, makkelijk en snel aflezen. Hierdoor word je ook nog eens aan je taken, de weekplanning of de boodschappen herinnert. Je kunt een licht memobord met plakkers aan de muur ophangen. Is het wat zwaarder, hang het dan vooral aan een spijker op, zodat het niet zomaar los kan raken.