Woontips

Op deze manier kun jij je huis inrichten als starter

Hoe gaaf is het als je een woning hebt gekocht als starter op de woningmarkt? Wanneer je een woning koopt, komt er veel bij kijken om de woning klaar te maken voor je woonplezier. Natuurlijk is de inrichting het allerbelangrijkste, vandaar dat het slim is om in één keer voor de juiste woonstijl en de complete inrichting van je woning te kiezen. Probeer inspiratie op te doen, zodat je erachter komt welke woonstijl het beste bij je past en waar je de komende jaren blij van zal worden. In deze blog lees je hoe je erachter komt wat jouw eigen stijl is en welke woonaccessoires onmisbaar zijn in huis.

Doe vooral inspiratie op bij anderen

De beste manier om erachter te komen wat jouw persoonlijke voorkeur is qua woonstijl is het maken van een moodboard. Een moodboard helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van wat je mooi vindt. Bekijk welke kleuren je bij elkaar vindt passen en knip of plak een aantal meubels naast elkaar om te zien hoe het straks in je woning zal staan. Het is makkelijker om met een idee te gaan shoppen, dan wanneer je niet weet welke kant je met de inrichting op wil.

Daarnaast kun je bij vrienden of familie ideeën opdoen, door te kijken naar hoe zij hun woning hebben ingericht. Ga eens langs en vraag aan ze hoe zij op het idee voor hun woonstijl zijn gekomen. Daarnaast kun je online of in diverse woonwinkels altijd inspiratie opdoen. Vind je het niet zo leuk om intensief met je eigen interieur bezig te zijn? Dan zou je ervoor kunnen kiezen om de inrichting van je huis aan een professional over te laten. Op die manier kun jij jezelf ook laten verrassen door wat de interieurspecialist voor je uitkiest.

Welke woonaccessoires maken jouw nieuwe woning helemaal af?

Wanneer je net een nieuwe woning betrekt, ruikt het hele huis nog nieuw en duurt het even voor je gesetteld bent en je huis ook als je thuis gaat aanvoelen. Door voor een aantal persoonlijke en gezellige woonaccessoires te kiezen, kun jij je veel sneller thuis gaan voelen. Probeer een aantal eyecatchers te kopen en zorg ervoor dat je woning niet helemaal vol komt te staan met allerlei versiersels. Juist wanneer je bijvoorbeeld een gave vaas, een schilderij of een beeld op een opvallende plek neerzet, ziet dit er veel mooier uit.

Om meer gezelligheid in je woning te creëren kun je bijvoorbeeld kussens op de bank leggen, een mooi kleed op de vloer en wat kaarsen op de bijzettafels. Houd je van kleur? Kies dan een aantal opvallend gekleurde accessoires die qua kleur ook in de rest van je woning terugkomen. Op die manier zorg je voor meer eenheid en creëer je toch rust, ook al kies je voor een aantal opvallende kleuren. Verder is het een goed idee om foto’s van jezelf, familie en vrienden en de reizen die je gemaakt hebt om meer van je eigen persoonlijkheid in huis te halen.