Trends

Natuursteen in de badkamer: tover het om tot een hamam

De badkamer is voor de meeste mensen naast de keuken vaak het pareltje in huis. Niet gek dat er jaarlijks miljoenen euro’s omgaan in de ontwerpen en vooral de realisatie van een ideale badkamer. De badkamer is een plek in huis waar je tot rust kan komen. Je begint je dag niet alleen in deze ruimte van het huis, je eindigt jouw dag er meestal ook. Het is dus belangrijk dat de badkamer een rustige, ontspannen en comfortabele uitstraling heeft. In dit artikel leggen wij vooral de nadruk op een ontspannen sfeer voor in de badkamer en hoe jij dit in jouw badkamer kan nabootsen.

Alles voor de ecologische badkamer

Natuursteen heeft jaren geleden al haar intrede gedaan in de badkamer. We zijn natuurlijke elementen steeds meer gaan waarderen. Er wordt steeds vaker gekozen voor een combinatie van hout en natuursteen in de badkamer. Het gebruik van donkere kleuren zorgt voor een ontspannen, elegante en fijne sfeer. Maar ook lichte kleuren in de badkamer hebben een positief effect. Dan straalt de badkamer een harmonieuze, pure en relaxte sfeer uit. Het gebruik van donkerbruine of diepblauwe kleuren zorgen ervoor dat de badkamer een Midden-Oosters tintje krijgt.

In de ecologische badkamer zijn vooral milieuvriendelijke en gerecyclede elementen terug te vinden. Ook wordt er in sommige gevallen voor gezorgd dat het douchewater wordt opgevangen. Dit water wordt dan gebruikt om jouw wc mee door te spoelen. Op deze manier wordt er geen schoon drinkwater verspild. Sommige mensen kiezen ervoor om gerecyclede stenen te gebruiken voor de badkamermuur. Hoe grover en meer versleten de steen is, des te mooier het in jouw badkamer staat. Dit geeft een speels en natuurlijk effect. Ga voor een houten wastafel die net uit een boom uitgehouwen lijkt, dit maakt jouw ecologische badkamer af.

De must have voor een ontspannen gevoel in de badkamer

Naast de reguliere badkamermeubels is de inzet van accessoires bijna even belangrijk. Een grote vaas met een paar takken of een pauwenveer erin doet wonderen voor de sfeer in jouw badkamer. Verder is het ook leuk om in plaats van een handdoeken droogrek een ladder in de badkamer neer te zetten. Je kan de gebruikte handdoeken dan uithangen over de traptreden van de ladder. Als je een stopcontact in de buurt hebt zou je zelfs wat kleine lampjes over de ladder kunnen hangen. Dit geeft een warm en leuk effect in jouw badkamer.

Als je voor een bad hebt gekozen kan je daar ook nog wat accessoires op kwijt. Vaak heb je een brede badrand, of misschien een paar planken boven je bad. Zet hier wat kaarsen neer, het mogen ook geurkaarsen zijn. Door de warmte van de kaars en het romantische licht, geef jij een extra dimensie aan jouw badkamer. Als je voor een geurkaars gaat, kies dan voor de geur van vanille, kaneel of andere sfeervolle geuren. Je zal merken dat jouw beleving in de badkuip een stuk relaxter en ontspannen zal zijn.