Inspiratie

Moderne verlichting in huis zorgt voor meer sfeer

Het kiezen van de juiste verlichting in huis is niet altijd even makkelijk. Soms is het licht te wit of te fel en een andere keer is het licht te zacht, waardoor je eigenlijk nog steeds niet zo veel kunt zien. Daarnaast zorgt de juiste verlichting voor meer sfeer en warmte in huis, wat bijna iedereen wel fijn vindt. Hoe weet je nou welke lampen en soorten verlichting het beste in je interieur passen? In deze blog lees je welke moderne verlichtingstrends op dit moment het meest populair zijn.

Hoe groter hoe beter

Lampen hoeven tegenwoordig helemaal niet meer onopvallend in het interieur verstopt te worden. Integendeel, de lamp is een steeds belangrijker meubelstuk in huis geworden en zorgt ervoor dat je huis prachtig verlicht wordt op het moment dat de avond valt. De grove en vooral grote lampen winnen terrein. Denk hierbij aan mooie fotostudio lampen, of een grote koplamp op drie poten in de hoek van de kamer. Grote ronde lichtbollen doen het ook goed. Wanneer je een speels effect wil creëren, kun je zelfs een aantal lampen bij elkaar zetten die in grootte en vorm van elkaar verschillen.

Go LED or go home

LED lampen zijn zuiniger, gaan langer mee en bieden je veel meer mogelijkheden dan andere soorten lampen. Wist je dat je losse LED strips kunt kopen die je op elke gewenste plek in huis kunt bevestigen? Daarnaast kunnen de meeste LED lampen ook nog eens veranderen van kleur. De kleur van de verlichting die je in huis gebruikt, draagt bij aan de sfeer die je wil creëren. Voor de kids zijn de van kleur veranderende lampen in huis slaapkamer één groot feest, omdat je ze vaak ook in een discobalmodus kunt zetten. Hiermee hebben de kleintjes gegarandeerd uren plezier.

Tegenwoordig zie je ook hele mooie sfeerverlichting in de badkamers terug. Wist je dat je een nisje voor alle douchespullen kunt bouwen en deze dan van een waterproof LED strip kunt voorzien? Dit geeft een luxe uitstraling aan de badkamer en zorgt ervoor dat je ultiem tot rust kunt komen.

Goud doet intrede in het moderne interieur

Lampen zijn steeds belangrijker voor het interieur. Vroeger hadden lampen vooral een functionele lading, tegenwoordig is een lamp pas echt geweldig als het er ook een beetje artistiek en mooi uitziet. Lampen zijn daarom vaker in allerlei maten, vormen en kleuren te verkrijgen. In 2020 is goud dé kleur voor je lampen in huis. Een gouden lamp biedt veel mogelijkheden en staat in de meeste interieurs erg goed. Het straalt klasse uit en de kleur zorgt ervoor dat je meteen een eyecatcher in huis hebt gehaald. Vooral een donkere muur doet het erg goed met een gouden lamp ervoor.

Daarnaast zijn matzwarte lampen ook erg populair. Zwart doet het altijd goed, of je nu een modern, klassiek of industrieel interieur hebt. Het maakt allemaal niet uit. De zwarte en gouden lamp zijn tegenwoordig niet meer weg te denken uit de meeste woon- of slaapkamers.