Trends

Met deze meubels en accessoires creëer je de industriële woontrend in huis

Wil je graag een make over aan je woning geven en wil je er een stoer en robuust tintje aan geven? Dan is de industriële woontrend wellicht iets dat bij je past. Wanneer je industrieel gaat wonen, is het de bedoeling dat je de woning stoer, donker en spannend maakt. Op deze pagina lees je wat de industriële woontrend inhoudt, uit welke materialen en kleuren je het beste kunt kiezen en welke meubels of accessoires het beste bij deze woontrend passen.

Wat houdt de industriële woontrend in?

Ben je gek op de industriële woontrend? Dan weet je vast al dat deze woontrend stoer, robuust en groots is? Wanneer je voor de industriële look kiest, is het belangrijk dat je niet te netjes met de inrichting omgaat. Hoe meer een stoel of bank er uitgeleefd of tweedehands uitziet, des te beter het bij de hele look past. Een industrieel interieur is geïnspireerd op de lofts in New York. Deze zien er altijd stoer uit en bevatten leer, bakstenen, metaal en nog veel meer stoere materialen. Hieronder lees je meer over hoe je de industriële woontrend bij jou in huis haalt.

Van welke kleuren en materialen wordt vooral gebruik gemaakt om een industriële look te creëren?

Wanneer je de industriële woontrends wil volgen, is het belangrijk dat je op de hoogte bent van het materiaal en kleurgebruik, dat hier het beste bij past. Allereerst dien je grove materialen te kiezen. Materialen zoals leer, staal, bakstenen, grof hout en metaal zijn ideaal voor het industriële interieur. Het mag een beetje stoer zijn, het moet in ieder geval niet zacht of aaibaar zijn. De kleuren die je vaak in deze woontrend ziet terugkomen zijn wit, zwart, grijs, olijfgroen, donkerbruin en donkerblauw. De regel is, dat je in het industriële interieur allerlei donkere kleuren mag gebruiken. Dit geeft je woning een rauw en stoer randje.

De industriële woontrend past zowel bij mannen, vrouwen als gezinnen met kinderen. Je kunt er natuurlijk altijd je eigen draai aan geven.

Met deze tips haal je de industriële woontrend in huis

Is de basis voor je industriële interieur af? Dan is het tijd om de ruimte in te richten. Het leuke aan de industriële woonstijl is, dat je veel tijdloze trends kunt volgen. Wat dacht je bijvoorbeeld van industriële verlichting? Grote stalen hanglampen, robuuste tafellampen en nog veel meer, past perfect bij de industriële woontrend. Vloerlampen zijn ook helemaal in en mogen best over de top zijn. Verder kun je voor gave accessoires kiezen, zoals kunst van staal, leren bijzettafels en nog veel meer. Wil je een tafel uitkiezen? Dan dient deze tafel of van hout, staal of natuursteen te zijn. Het liefst met grove stalen poten eronder.

Hang wat schilderijen of posters aan de muur, zet wat planten neer in grove plantenbakken en je bent al een heel eind op weg. Hoe robuuster, stoerder en industriëler, hoe beter!