Trends

Maak kennis met duettes

Heb je weleens van duettes gehoord? Ze worden steeds populairder en zijn dan ook hard aan hun weg aan het timmeren om onmisbaar in het Nederlandse straatbeeld te worden. Duettes zijn een vorm van raamdecoratie, waarmee jij je woning zowel van binnen als van buiten een prachtige make-over geeft. Ze zijn sfeervol en er zitten nog meer interessante voordelen aan verbonden. In deze blog lees je wat duettes precies zijn, wat er zo fijn aan is en kun je lezen op welke manier jij aan je eigen duettes kunt komen.

Wat zijn duettes?

Eigenlijk zijn duettes gewoon plisségordijnen, maar dan met extra stof. Nu hoor ik je denken, wat zijn plisségordijnen dan precies? Dit zijn allemaal vormen van raamdecoratie. Je kunt duettes inzetten om een mooi uitvouwbaar gordijn van boven naar beneden voor je raam te hangen. Verder heb je de duettes vaak ook in varianten die je ook nog eens van beneden naar boven kunt uitvouwen, dit heet de top/down, bottom-up variant. Het leuke aan duettes is dat je ze dus op allerlei manieren en grootten kunt stijlen. Wil je meer privacy, vouw ze dan uit en wil je meer natuurlijk daglicht hebben? Vouw ze dan meer in. Zo makkelijk is raamdecoratie nog niet eerder geweest.

Welke voordelen zitten er aan duettes?

Het mooiste aan de duettes is dat ze altijd met doorzichtige koorden worden geleverd. Dit zorgt ervoor dat je naast de raamdecoratie geen andere drukke koorden of kleuren ziet hangen. Je kunt de kleuren zo neutraal en dus rustig houden als je zelf wil. Daarnaast zijn duettes dikker van stof, waardoor het ook nog eens isolerend werkt. Naast de kou die wordt tegengehouden, kun je ervan uitgaan dat je ook minder geluid vanaf buiten kunt horen. Je creëert dus direct ook meer rust in je woning als je deze vorm van raamdecoratie bij jou thuis ophangt. De raamdecoratie zorgt met de mooie warme en neutrale tinten vaak ook voor meer sfeer in huis.

Ben jij klaar voor de multifunctionele raamdecoratie?

Nu je weet waar de rage rondom de duettes over gaat, wil je natuurlijk weten waar jij je eigen duettes kunt kopen. Gelukkig kun je bijna bij alle raamdecoratie winkels terecht voor je eigen paar duettes. Het is een goed idee om je van tevoren al in te lezen over welke stof of kleur je het beste bij je woning zou vinden passen. Wanneer je voor prachtige duettes kiest, haal je meer sfeer in huis. Ook ziet je woning er vanaf buiten gezien een stuk sfeervoller uit wanneer je voor duettes hebt gekozen. Daarnaast kun je voor meer privacy in huis zorgen door de duettes meer naar beneden en boven uit te vouwen.

Duettes zijn zowel in verduisterde stof als in meer licht doorlatende stoffen verkrijgbaar. Dit maakt deze vorm van raamdecoratie zeker ook geschikt voor in de slaapkamer. Al die je de duettes vaker terug in de woonkamer en keuken. Voor meer informatie en advies kun je ervoor kiezen om bij een gespecialiseerde raamdecoratie winkel langs te gaan.