Doe-het-zelf

Maak jouw eigen platenspeler meubel voor de beste muziek in huis

Misschien ken je het nog van vroeger en anders misschien vanuit het huis van jouw opa en oma, de platenspeler! Hierop kan je alle muziek afspelen, van de jaren 20 tot aan moderne top 40 albums. Ja, vinyl platen worden nog steeds gemaakt en ook zeker nog gedraaid. In Nederland zijn er zo’n honderd winkels waar je platen of platenspelers kunt kopen. En ieder jaar komen er zeker nog vijfhonderd nieuwe platen uit, van popmuziek tot aan new age. Er is werkelijk voor ieder wat wils.

Breng wat soul in je huis

Kenners zweren bij het geluid wat er uit een platenspeler komt. Geen enkele radio, cd-speler of high-tech geluidsinstallatie kan het geluid uit een platenspeler evenaren. Je voelt de muziek dieper, er zit een rauw randje aan en het is bijna betoverend. Geen wonder dat de platenspeler in vele huishoudens de laatste jaren zijn herintrede doet. Ben je nou een van de gelukkige die nog een platenspeler thuis heeft staan, lees dan snel onze tips waarmee je jouw platenspeler het podium geeft wat het verdient.

Ten eerste maakt het niet uit of je platenspeler het al doet of dat deze een beetje aandacht kan gebruiken. Voor de technische mensen onder ons is het erg leuk om je eigen platenspeler weer aan de praat te krijgen. Als je wat research doet op het internet, kom je er al snel achter welk losse onderdeel je dient te vervangen. Bestel deze eenvoudig online en voor je het weet speelt jouw geliefde platenspeler weer de sterren van de hemel. Stop er wat tijd en liefde in en geloof ons, je gaat er echt geen spijt van krijgen.

Het meubel waar jouw platenspeler recht op heeft

Als er heerlijke tonen en ’s werelds beste hits uit jouw platenspeler komen, wil je deze natuurlijk op een prominente plek in de woonkamer neerzetten. Maak daarom een meubel wat bij jouw stijl en jouw platenspeler past. Koop een paar planken in de plaatselijke kluswinkel, koop er wat spijkers en een hamer bij en je bent klaar om te beginnen. Het makkelijkste is, als je de planken in de winkel al op maat laat zagen. Dan hoef je het meubel alleen nog in elkaar te timmeren als je thuiskomt. Vaak werkt houtlijm ook prima om een meubel in elkaar te zetten.

Als je jouw meubel of kastje in elkaar hebt gezet en je hebt het hout wat geschuurd, dan begint de leukste klus. Namelijk het houten meubel naar jouw eigen smaak customizen. Je kan uiteraard zelf bepalen hoe je jouw platenspeler meubel eruit wil laten zien. Maar wat erg goed werkt en ook nog eens persoonlijk is, is door het te beplakken met foto’s. Dit kunnen foto’s zijn van jouzelf, je familie en vrienden. Maar bijvoorbeeld ook van mooie reizen die je hebt gemaakt of van de artiest waar jij echt helemaal gek op bent.

Als je de foto’s er met dubbelzijdig tape of plakband op plakt, kan je deze na een tijdje zelfs nog wisselen voor nieuwe foto’s. Zo kan je terwijl je van jouw lievelingsmuziek geniet, naar foto’s kijken waar jouw muzieksmaak en herinneringen samen komen.