Tuin

Maak een prachtige bloemenzee van je tuin in de lente en zomer

Hoe gaaf is het om jouw tuin in de lente echt te zien ontploffen qua bloemen, gras, groen en allerlei natuurlijke elementen? Je kunt er op een heel makkelijke en onderhoudsvriendelijke manier voor zorgen dat je tuin er in de lente en zomer heel fleurig en kleurrijk bij komt te staan. Je kunt er bijvoorbeeld voor kiezen om wilde bloemen of juist klassieke bloemen in je tuin te planten. Ieder jaar dat je de bloemen weer hun ding laat doen, zorgt ervoor dat je het jaar erop nog veel meer bloemen terugkrijgt. Op deze pagina lees je meer over een bloemenweide in je eigen tuin en ook waarom dit goed is voor de insecten.

Kies voor een prachtige bloementuin om meer insecten aan te trekken

Weet je welke insecten gek zijn op een volle bloementuin? De bij en de vlinder. Wanneer je het beste met de natuur voor hebt, wil je natuurlijk een natuurlijke omgeving voor zowel planten, bomen en dieren in je tuin creëren. Bijen blijken veel belangrijker voor de mens en de natuur dan ooit werd gedacht. Deze harde werkers zorgen er namelijk voor dat de bloemen en al het groen bestuift wordt, waardoor de natuur blijft groeien en bloeien. Door van je tuin een wilde bloemenzee te maken, zorg je ervoor dat de bijen een veilige en voedzame omgeving hebben om lekker in rond te zweven en beschermd hun leven te leiden.

Verder zien de vlinders die je met veel bloemen naar je tuin lokt ook een heel leuk gezicht. Je kunt er uren naar kijken en het heeft zelfs een rustgevend effect om de vlinders en andere insecten in je tuin bezig te zien met de kleurrijke bloemen die jij er hebt geplant.

Welke wilde planten wil jij graag in je tuin laten groeien?Je hoeft je bloemenzee niet per se in te zaaien, veel gaat vanzelf

Zorg ervoor dat je ergens een plek uitkiest voor je eigen bloemenweide in de tuin. Heb je er eentje gevonden? Geef de bodem daar dan de nodige liefde en aandacht. Wanneer je een bodem creëert die rijk is aan voedingsstoffen, kan er het jaar erop al veel gaan groeien. Maai je bloemenzee niet vaak, wanneer je bloemen ziet verschijnen, kun je het beste één keer in het voorjaar en één keer in het najaar maaien.