Inspiratie

Kies voor een speelse ronde eettafel

Wil jij eens iets anders met je eettafel proberen? Dan kan een ronde tafel zeker een positieve verandering binnen je interieur zijn. De ronde eettafel wint het tegenwoordig steeds vaker van de oude klassieke rechthoekige eettafel. Dit komt doordat een ronde eettafel een andere beleving aan de keuken meegeeft. Ben je op zoek naar een ronde eettafel en kan je hier wel wat tips bij gebruiken? Dan is deze blog zeker iets voor jou. Er wordt omschreven wat het praktisch nut van de ronde eettafel is en hoe je ervoor zorgt dat deze vorm tafel perfect bij je interieursmaak past.

Combineer verschillende materialen voor een grappig effect

Vind jij het belangrijk om een beetje speelsheid en humor in huis te halen? Dan doet een ronde eettafel bestaand uit verschillende materialen het erg goed. Het materiaal waarvoor het meest wordt gekozen is hout voor het tafelblad, gecombineerd met een stoere zwarte tafelpoot. Bij sommige interieurwinkels kun jij je eigen ronde eettafel helemaal zelf samenstellen. Het leuke hieraan is dat je uit allerlei materialen en kleuren kunt kiezen. Hoe leuk is het om aan een zelfontworpen tafel te zitten? Dan weet je in ieder geval zeker dat de tafel ook bij de rest van je zelf uitgekozen interieur past.

Tegenwoordig mogen er best een aantal eyecatchers in huis neergezet worden. Laat je dus helemaal gaan en kies voor een mooie en bijzondere ronde eettafel. Alleen het verhaal over hoe je bij dit ontwerp bent gekomen is het al waard om aan je vrienden en familie te vertellen.

Hoeveel ruimte heb je nodig?

Heb je een kleinere keuken of niet zoveel ruimte in de woonkamer om er ook nog een eettafel neer te zetten? Dan is een ronde eettafel precies wat je zoekt. Deze vorm eettafel neemt namelijk veel minder plek in dan een rechthoekige of vierkante eettafel. De ronde eettafel is in allerlei soorten afmetingen te krijgen. Gemiddeld genomen heeft iedere persoon aan de eettafel ongeveer 70 tot 75 centimeter ruimte nodig om relaxt te kunnen eten.

Bepaal voor hoeveel mensen je plek wil hebben aan de ronde eettafel en kies daar het formaat op uit. Wanneer je twijfelt of je gezin wel aan de ronde eettafel van je keuze past, kun je ze ook meenemen naar de showroom om proef te zitten en te kijken of het formaat wat je wil kiezen ook wel past.

De stoelen maken het af

Wanneer je de ronde eettafel van je dromen hebt gevonden is het tijd om er leuke stoelen bij uit te kiezen. Wanneer je de speelse look wil doortrekken, kun je voor verschillende stoelen kiezen in plaats van allemaal dezelfde. Kies voor dezelfde stoel maar in verschillende kleuren of trek je stoute schoenen aan en koop alleen maar verschillende stoelvormen. Je nieuwe eettafel stoelen dienen in ieder geval lekker te zitten, dus het comfort staat voorop. Een lekker zittende stoel is het perfecte ingrediënt voor leuke en gezellige etentjes waarbij jullie urenlang kunnen natafelen.