Inspiratie

Kies voor een geweldig hoofdbord achter je bed

Wanneer jij je slaapkamer inricht, is het belangrijk dat je voor kleuren en meubels kiest waar je rustig van wordt. Er is niets fijner dan een slaapkamer binnen te lopen waar je direct een gevoel van rust ervaart. Je slaapt beter als je een rustig ogende slaapkamer hebt. Verder is het natuurlijk belangrijk dat je bed en je hoofdbord comfortabel en zacht zijn. Wil je een hoofdbord inzetten om je kamer meer sfeer of karakter te geven? Lees dan vooral deze blog om inspiratie op te doen voor een nieuw hoofdbord achter je bed.

Wat voor hoofdbord past er het beste in jouw slaapkamer?

Wanneer je een bed koopt, zit er vaak de optie voor een hoofdbord bij. Een hoofdbord geeft een extra dimensie aan je bed en zorgt ervoor dat de muur achter je bed er direct gezelliger uitziet. Hoofdborden heb je in allerlei stijlen en formaten. Weet jij al een beetje in welke stijl jij je slaapkamer wil inrichten? Dan is het niet zo moeilijk om een hoofdbord te vinden die bij die stijl past. Wat dacht je bijvoorbeeld van een moderne stijl in je slaapkamer? Hier zou je een leren hoofdbord of een hoofdbord met ingebouwd licht aan de achterkant voor kunnen uitkiezen. Bij een Scandinavische of landelijke slaapkamer passen vooral hoofdborden in verschillende houttinten. Dit zijn maar een aantal voorbeelden, want er is nog veel meer mogelijk.

Kies voor een moderne touch

Een hoofdbord hoeft niet oubollig of saai te zijn. Tegenwoordig gebruiken mensen hoofdborden vooral ter decoratie waar men het vroeger inzette als extra kastruimte boven het bed of iets dergelijks. Er bestaan ook hoofdborden met ingebouwde leeslampen, waardoor het nog makkelijker wordt om een boek te lezen. Wil je een meer luxe sfeer in je slaapkamer creëren? Kies dan voor een strak hoofdbord van een materiaal naar keuze.

Een zacht en fluffy hoofdbord waar je makkelijk tegenaan kunt zitten

Ben je van plan om zo nu en dan een boek in bed te lezen, op bed te ontbijten of vanuit je bed naar de tv te kijken? Dan is het wel fijn om een zacht hoofdbord aan je bed te monteren. Op die manier kun je namelijk makkelijker en zonder rug- of nekklachten meer tijd in je bed doorbrengen. Er gaat niets boven een lazy Sunday of een lekker ontspannen avondje een boek lezen in bed. Vandaar dat er steeds meer vraag ontstaat naar zachte hoofdborden. Wist je dat een zacht hoofdbord van een velvet stof, met ingebouwde kussens of juist een schattig wollig uiterlijk je kamer er direct ook gezelliger uit kunnen laten zien?Maak het zachte hoofdbord af door er leuke en extra zachte kussens tegenaan te zetten. Op die manier maak jij van je bed de ideale relax plek. Durf je te experimenteren met kleur? Dan kun je een velvet hoofdbord bijvoorbeeld in één van de populaire pasteltinten bestellen zoals zachtroze of mintgroen.