Trends

Kies voor deze zen woonstijl, als je van Japan en Scandinavië houdt

Ben je op zoek naar een rustgevende woonstijl maar kun je bijvoorbeeld niet kiezen tussen de Scandinavische woonstijl of een Japans interieur? Dan is er goed nieuws, er is namelijk een aparte woonstijl trend die beide woonstijlen met elkaar combineert. Dit wordt ook wel de Japandi woonstijl genoemd. In deze woonstijl staat minimalisme en de natuur centraal. Wanneer je een rustig huis, vol warmte en gezelligheid wil creëren is dit de perfecte woonstijl voor jou! In deze blog lees je op welke manier je de Japandi woonstijl in huis kunt halen en welke materialen en kleuren hier het beste bij passen.

Combineer het mooiste van beide en ga voor een Scandinavisch Japans interieur

Wist je dat er tegenwoordig een woonstijl is, waarin je zowel Japanse als Scandinavische invloeden in terugvindt? Deze woonstijl wordt ook wel Japandi genoemd. Je ziet deze woonstijl steeds vaker terugkomen in de woonmagazines, op Instagram en in de bekendste woonwinkels. Het leuke aan het combineren van de Japanse en Scandinavische woonstijl is dat beide woonstijlen eenvoud en minimalisme centraal hebben staan. In Scandinavië staat serene rust centraal in het interieur, met een vleugje zachtheid en gezelligheid maak je het helemaal af. In Japan kiest men voor Wasi Sabi, wat het mooie inzien van rustieke imperfectie inhoudt. Elegantie en vakmanschap staan in de Japanse woonstijl centraal.

Minimalisme gaat hand in hand samen met organische vormen

Zowel in Japan als Scandinavië geloven de interieur lovers in de kracht van minimalisme in huis. Hoe rustgevender jij je woning inricht, hoe beter je kunt nadenken, hoe meer jij je thuis voelt, hoe beter jij je kunt focussen en hoe meer je van je interieur geniet. Wanneer je organische vormen in een minimalistisch interieur laat terugkomen, wordt het geheel al snel een stuk speelser en gezelliger. Het mooie is dat de vormen niet bij elkaar hoeven te passen. Organische vormen komen uit de natuur, wat de Japandi woonstijl direct een erg natuurlijke variant maakt. Vandaar dat je ook materialen zoals hout, linnen en bamboe kunt gebruiken.

Uit welke kleuren en materialen kies je voor een Japandi interieur?

De mooiste kleuren voor je eigen Japandi interieur zijn beige, wit, bruin, terracotta, grijs en crème. Deze kleuren bieden rust, reinheid, maar zorgen ook voor een warme sfeer in huis. Je kunt qua materialen de plank eigenlijk nooit misslaan, aangezien zowel de Japanse als Scandinavische woonstijlen beide veel verschillende materialen toelaten. Het is belangrijk dat je voor materialen met een hoge aaibaarheidsfactor kiest. Kies bijvoorbeeld voor schapenvellen, teddystof, zacht leer en andere zachte materialen die het goed doen in het Japandi interieur. Je zou bijvoorbeeld ook bamboe of linnen in je interieur terug kunnen laten komen.

Om meer inspiratie op te doen kun je online naar voorbeelden van Japandi interieurs zoeken. Dit helpt je om een duidelijk beeld te krijgen van de mogelijkheden die je hebt. Verder kan het een leuk idee zijn om een moodboard te maken, waar je alle kleuren en materialen die je wil gaan gebruiken in terug laat komen.