Tuin

Kies uit verschillende tuinstijlen zodat je meer geniet van je tuin

Net zoals bij je interieur, kun je voor de tuin uit bepaalde stijlen kiezen. Zeker op het moment dat je nog geen plan hebt voor je tuin, maar je hem wel opnieuw wil aanleggen is het leuk om naar verschillende mogelijkheden te kijken. Tegenwoordig zien steeds meer mensen hun tuin als een verlenging van de woonkamer en dus ook het woonoppervlak. Als je de tuin op een fijne en comfortabele manier inricht, kun je er veel uurtjes in doorbrengen. In deze blog lees je hoe je voor een bepaalde tuinstijl kunt kiezen, kun je inspiratie opdoen voor jouw droomtuin en krijg je tips hoe je de tuin tijdens alle seizoenen groen kunt houden.

Hoe kom je erachter welke tuinstijl bij je past?

Allereerst is het een goed idee om inspiratie op te doen, zodat je erachter komt welke tuinstijl je aanspreekt en wat je in je eigen tuin terug zou willen laten komen. Loop je weleens door de buurt? Kijk dan vooral wat de buren met hun tuinen hebben gedaan. De een houdt meer van veel stenen en weinig groen, de ander wil juist een mini jungle in de tuin hebben. Het mooie is dat je helemaal zelf kunt bepalen hoe jouw droomtuin eruit komt te zien. Het maakt niet uit of je een grote of kleine tuin hebt, er bestaan tuinstijlen voor elk type tuin. Wat dacht je van een klassieke, kindvriendelijke, landelijke, moderne of bohemian tuin?

Inspiratie voor de mooiste tuinstijlen

Hoe gaaf is het als je een tuin hebt waar je mensen kunt ontvangen en waar je dagelijks van kunt genieten? Geef eens een BBQ, nodig de buurtkids uit voor een speelmiddag of organiseer een leuk tuinfeest voor je familie. De tuin zorgt ervoor dat je tijd buiten kunt doorbrengen. De meest populaire tuinstijlen zijn de moderne, landelijke, bohemian, jungle of Japanse tuin. Zorg voor mooie beplanting, leg een verhard terras aan en maak een comfortabele zithoek.

Je kunt ook stijlen met elkaar combineren of de mooiste elementen uit elke stijl kiezen, die je samenvoegt tot je eigen unieke droomtuin. Door bijvoorbeeld voor een vijver of watervalletje te kiezen, creëer je meer beleving in je tuin en kan je ultiem tot rust komen in je eigen stukje natuur.

Tips om je tuin gedurende alle seizoenen mooi te houden

Wist je dat er verschillende soorten beplanting bestaat, dat zelfs in de winter de groene bladeren en kleur niet verliest? Probeer in de tuin een combinatie te maken van planten, bomen en bloemen die op verschillende momenten bloeien, zodat er altijd wel een prachtig gedeelte in de tuin terug te vinden is. Ook op momenten dat het buiten kouder wordt. Verder kun je de tuin per seizoen klaarmaken voor het weer dat er komen gaat. Is het lente of zomer? Haal dan de loungebanken weer uit de schuur en zorg dat je makkelijk bij de parasol kunt. In de winter zou je voor een vuurkorf en extra dekens kunnen kiezen, zodat je alsnog in de tuin kunt zitten.