Trends

Ibiza vibes in jouw woonkamer

Een van de bekendste nieuwe trends voor de inrichting van jouw huis is toch wel de Ibiza look. Dit zonnige party eiland in Spanje trekt jaarlijks miljoenen toeristen naar zich toe en dat is niet voor niets. De sfeer op het eiland is zo fijn, relaxt en bijna magisch te noemen, dat men het graag mee naar huis zou nemen. Dat kan vanaf nu, want jij kunt jouw eigen woonkamer omtoveren in een woonkamer die perfect op Ibiza zou passen. Lees in dit artikel hoe jij Ibiza in jouw huis haalt.

Wat maakt de Ibiza look compleet?

Als je aan Ibiza denkt, denk je wellicht meteen aan een brandende zon, hagelwitte stranden, een helder blauwe zee en overal schelpjes om je heen. Maar Ibiza straalt ook iets hippie-achtig uit. Denk hierbij bijvoorbeeld aan dekentjes, kussens met kralen en ook aan geitenvellen die over de bank gedrapeerd liggen. Eigenlijk vallen allerlei neutrale kleuren zoals beige, goud en gebroken wit onder de Ibiza look. Maar als je dan meer naar het party imago van het eiland kijkt zou je juist ook kunnen kiezen voor felle, vrolijke kleuren zoals roze of geel.

Om een Ibiza look in je huis te creëren raden wij je aan om wit als basiskleur te nemen. Dus kies bijvoorbeeld voor een witte vloer, of witte muren. Met de kleur wit kan je eigenlijk zowel de natuurlijke tinten, als de felle kleuren combineren. Maar je woonkamer moet er vooral heel licht uitzien, dus maak ook gebruik van het binnen vallende daglicht. Je kan gebruik maken van planten om toch wat meer schaduw in huis te brengen, dit geeft een speels effect op de witte muren.

Accessoires die je op Ibiza veel terugziet

Je hoeft niet per se op Ibiza te zijn geweest om de look te kunnen begrijpen. Op internet zijn veel inspirerende foto’s terug te vinden over hoe een Ibiza look vormgegeven kan worden. Veelal wordt er gebruik gemaakt van houten meubels, speelse vloerkleden, rieten manden en ook beschilderde dierenschedels. Verder zou je kunnen kiezen voor een speels rolgordijn afgezet met mooie blauwe kralen. Ook potten of schalen van natuursteen doen het erg goed in deze stijl. Speel met de grootte van de woonaccessoires en wees niet terughoudend om een grote vaas uit te kiezen, die veel aandacht naar zich toetrekt.

Vaak als je op de Ibiza look zoekt, kom je de Bohemian stijl tegen. Beide woonstijlen liggen erg dicht bij elkaar. Maar waar Ibiza meestal wat chiquer is, is de Bohemian stijl wat speelser en kleurrijker. Bij deze stijl passen bijvoorbeeld cactussen en felgekleurde bloemen in een aardenhouten pot, die je aan het plafond hangt met dik gevlochten touw. Ook is deze stijl iets drukker dan de Ibiza stijl. Zo gaat het er bij Bohemian wonen om dat er bijvoorbeeld druk versierde stoffen fungeren als wandkleed. En passen allerlei beeldjes of bijzondere voorwerpen die jij tijdens jouw reizen hebt verzameld moeiteloos in het interieur.