InspiratieWoontips

Hoe vind je de beste schilder uit Breda?

Een schilder uit Breda vinden is natuurlijk heel gemakkelijk. Je gaat het internet op en in no time heb je een schilder te pakken. De grote vraag hierbij is echter of dit ook de beste schilder voor jouw schilderklus is. Misschien heb je hier nog nooit zo over nagedacht maar er zit wel degelijk verschil tussen schilders. Hoe dat precies zit en waar je op moet letten als je op zoek gaat naar de beste schilder uit Breda gaan we je in dit artikel vertellen.

Verschil tussen schilders

Het is natuurlijk heel logisch dat er verschil tussen schilders zit. De ene schilder is natuurlijk de andere niet. Het zijn net mensen zou je kunnen zeggen. Toch komt dit voor veel mensen als verassing zeker als zij als hoofdcriteria voor het vinden van een goede schilder de prijs als uitgangspunt nemen. Het verschil qua schilders is namelijk groot en als we alleen naar de prijs kijken, kan het zomaar gebeuren dat je achteraf voor vervelende verassingen komt te staan. Ga je namelijk voor de goedkoopste optie wees je er dan van bewust dat deze prijs ergens vandaan moet komen. Vaak worden hier concessies in de gebruikte materialen, de voorbereidende werkzaamheden of op andere gebieden gedaan. Wees dus niet verbaast als je de dezelfde klus volgend jaar opnieuw moet laten uitvoeren.

Hoe vind je de beste schilder uit Breda

Natuurlijk kun je zelf de kwast of roller ter hand nemen of je neefje of broer vragen om dit te doen. Misschien willen ze wel helpen maar als de klus te groot is of als je twee linkerhanden hebt. Als je hulptroepen het echter laten afweten, zal je je schilderklus toch uit handen moeten geven. De beste schilder uit Breda vinden kun je dan doen aan de hand van onderstaande checklist. Hierdoor weet je precies waar je op moet letten als je offertes op gaat vragen wat je zoektocht een stuk gemakkelijker maakt.

  • Kijk of de schilder lid is van een branchevereniging
  • Welke materialen worden er gebruikt voor de schilderklus? Zijn dit huismerken of kiest de schilder van jouw keuze voor kwaliteitsverf? Wees je er van bewust dat ook qua materiaal goedkoop vaak duurkoop is.
  • Staat er een begin- en einddatum op de offerte vermeld? Of in ieder geval het aantal dagen dat de schilder denkt nodig te hebben. Natuurlijk is een schilder afhankelijk van het weer, maar voor jou is het wel prettig om een indicatie te hebben wanneer hij aan de slag gaat en wanneer hij klaar denkt te zijn.
  • Worden er ook herstelwerkzaamheden uitgevoerd zoals bijvoorbeeld openstaande naden en kieren dichten of houtrot verhelpen? Herstel is noodzakelijk voordat daadwerkelijk geschilderd wordt
  • Hoeveel lagen verf gaan er aangebracht worden? Ziet de verf er nog redelijk goed uit dan kan vaak worden volstaan met 1 laag nieuwe verf. Is de verf echter flink afgebladderd of is het te verven stuk nog volledig onbehandeld dan zijn er waarschijnlijk meerdere lagen verf of lak nodig om de boel dekkend te krijgen. Het is dan ook niet verwonderlijk als je duurder uit bent.
  • Werkt de schilder met een uurtarief of met een vaste prijs? Ga zeker niet in zee met iemand die een richtprijs biedt, aangezien je dan pas achteraf weet wat je moet betalen en wel eens voor vervelende verassingen zou kunnen komen te staan.