Trends

Hoe meer kleur, des te gekker het patroon, des te beter

Colour blocking! Deze trend is nieuw en is zeker niet voor iedereen weggelegd. Bij deze interieurstijl is de enige regel: het moet kleurrijker, drukker, gekker en vooral hectischer dan normaal gesproken. Er is sprake van aardig wat humor in de huizen van mensen die aan colour blocking doen. Niet alleen heftige kleuren worden direct naast elkaar gebruikt, ook de meest aparte patronen worden met elkaar gecombineerd. Deze woonstijl is artistiek te noemen en past bij mensen die risico durven te nemen.

Hoe zorg je voor een artistiek en humoristisch interieur?

Eigenlijk is het een must dat je voor deze stijl niet kunt kiezen welke stijl je in huis aan wilt houden. Doordat je meerdere interieur stijlen interessant vindt, kan er een mengelmoes aan invloeden ontstaan. Zorg dat je allerlei elementen uit verschillende stijlen samenvoegt tot een geheel. Wees chaotisch en expressief in het uitkiezen van meubels en kleuren. De artistieke woonstijl wordt ook wel de eclectische stijl genoemd, oftewel het beste van alle werelden. Het mooie is dat voor de creatievelingen onder ons, niets te gek is voor deze stijl in huis. Tover jouw huis om in jouw persoonlijke paradijs.

Het vereist enige creativiteit om van deze chaotische stijl toch een adembenemend eindresultaat te maken. Het handigste wat je kunt doen om toch enige eenheid in het interieur te creëren is door te kiezen voor twee of drie basiskleuren die telkens terugkomen in het interieur. Zo ontstaat er toch enig overzicht en regelmaat in de chaos. Naast dat je gerust voor verschillende kleuren kunt kiezen, kan je ook voor verschillende materialen gaan. Combineer glas met hout, beton of steen. Ga voor verschillende stoffen met wol, linnen of synthetische stoffen. Hoe meer contrast de materialen hebben, des te humoristischer het eindresultaat zal zijn.

De finishing touch

Als je allerlei verschillende meubels en kleuren hebt gevonden, is het tijd voor de laatste stap. Het kiezen van de perfecte woonaccessoires. Deze spelen een belangrijke rol in de interieur stijl. Een creatief interieur schreeuwt om unieke, persoonlijke en bijzondere items. Je zou bijvoorbeeld souvenirs kunnen inzetten die je van verre reizen hebt meegenomen. Mix deze souvenirs met spullen uit de kringloopwinkel of bijvoorbeeld van de rommelmarkt. Des te kitscheriger het beeldje of het schilderij, des te beter het in deze interieur stijl past.

Het beste is om bijvoorbeeld meerdere items te kopen die toch hetzelfde zijn maar in een totaal andere uitvoering. Koop bijvoorbeeld verschillende bordjes met teksten of foto’s voor aan de muur. Of kies voor verschillende soorten vazen maar groepeer ze met leuke planten. Als je veel van hetzelfde koopt maar het er toch allemaal anders uitziet, ontstaat er een geheel in huis terwijl je toch nog al jouw creativiteit kwijt kunt. Wat mensen aanspreekt in deze woonstijl is het loslaten van bepaalde trends, maar tegelijkertijd veel verschillende trends inzetten voor een uniek eindresultaat.