Woontips

Hoe kun jij je aankomende verhuizing het beste voorbereiden?

Natuurlijk wil je het liefs op een soepele, snelle en probleemloze manier verhuizen. Verhuizen is leuk, spannend maar soms kan het ook lastig of stressvol zijn. Het idee om te verhuizen kan je tegenstaan, terwijl je helemaal gelukkig bent met je nieuwe plekje als alles uiteindelijk op z’n plek staat en ligt. Gelukkig zijn er een aantal hele handige verhuistips terug te vinden. Er komt veel geregel bij de verhuizing kijken, dus een goede voorbereiding lijkt het allerbelangrijkste te zijn. In deze blog lees je een aantal tips terug die je helpen om de verhuizing zo goed mogelijk te laten verlopen.

Kies het juiste verhuismoment

Weet je al wanneer je de sleutel krijgt? Zorg er dan voor dat je de huidige woning een aantal dagen na de sleuteloverdracht pas uit hoeft. Dit heet het creëren van een overlappingsperiode. De dagen dat je de sleutel al hebt van het nieuwe huis, kun je gebruiken om in etappes steeds meer spullen te verhuizen. Je leeft dan tijdelijk nog in je oude woning, terwijl je genoeg rust en tijd hebt om de nieuwe woning helemaal woonklaar te maken. Is dit niet mogelijk of krijg je de sleutel van het nieuwe huis nog niet als je uit je oude woning moet? Dan kun je beter voor een opslagplaats voor je spullen kiezen of tussendoor een andere woning huren, tot je in je eigen woning kunt.

Daarnaast kun je het beste voor een verhuismoment buiten de zomer om kiezen. In de zomer is het veel te warm om met allerlei meubels en spullen te sjouwen. Vraag de verkopers of verhuurders van het huis of dit mogelijk is.

Maak een overzichtelijke planning

Verhuizen doe je vaak niet van het ene op het andere moment. Als het goed is leef je naar de datum toe en heb je voldoende tijd om de verhuizing voor te bereiden. Weet je precies wat er nog allemaal aan het nieuwe huis moet gebeuren qua verbouwingen? Zorg er dan voor dat je eventueel vaklui inschakelt die direct in het huis aan de slag kunnen. Ga ook alvast rondkijken in de meubelzaken welke interieurstijl je het meest aanspreekt, zodat je weet hoe je de nieuwe woning ongeveer zal gaan inrichten. Dit scheelt erg veel tijd en op die manier kun je alvast een plan opstellen wat voor soort meubels je al hebt en welke je nog nodig hebt.

Verf, behang en klusmateriaal kun je van tevoren al aanschaffen, zodat je op de dag zelf niet meer naar de bouwmarkt hoeft te gaan. Moet er nog een nieuwe vloer in het huis? Houd er dan rekening mee dat de levertijd op kan lopen, dus bestel de vloer op tijd.

Je hoeft het niet alleen te doen

Het mooie aan een verhuizing is dat je altijd mensen om hulp kunt vragen. Vraag je vrienden of familie of ze kunnen helpen of schakel desnoods een verhuisbedrijf in. Een kleine bus of vrachtwagen kun je zelf huren en dit maakt het overbrengen van alle spullen een stuk makkelijker.