Woontips

Hoe kies je de juiste boxspring?

Wil je de slaapkamer eens goed aanpakken en ben je op zoek naar een boxspring? Of ga je je eerste woning inrichten en lijkt een boxspring jou comfortabel? Dan is het zaak om je eens verder te oriënteren en te kijken waar je op moet letten bij het kopen van een boxspring.

Een boxspring kopen, waarop letten?

Waar moet je op letten als je een boxspring gaat kopen? De onderstaande punten zijn in ieder geval belangrijk.

1. Kies voor kwaliteit

Het lijkt misschien een open deur, maar het is echt belangrijk. Tenslotte wil je wel graag kwaliteit in huis halen als het om je slaapplaats gaat. Een goede nachtrust is immers belangrijk voor heel je functioneren. Kies daarom altijd voor een expert, zodat je verzekerd bent van een kwalitatieve boxspring. Kijk bijvoorbeeld eens naar het aanbod van Boxspring Xpert.

2. Controleer het formaat

Het gaat natuurlijk ook om de hoeveelheid ruimte die je beschikbaar hebt en hoeveel ruimte je zelf nodig hebt bij het slapen. Er zijn zowel eenpersoons- als tweepersoonsboxsprings verkrijgbaar. Zorg er in ieder geval voor dat er voldoende loopruimte over blijft in je slaapkamer én dat er voldoende ruimte is om comfortabel te slapen.

3. Besteed ook aandacht aan matras en topper

Niet alleen de boxspring zelf is van belang als je een boxspring gaat kopen. De matras en topper zijn daar eigenlijk onlosmakelijk aan verbonden. Met een boxspring beschik je over de basis en met de juiste matras en topper maak je het geheel af. Kies altijd voor een matras en topper die passen bij je lichaamsgewicht en voorkeur voor stevigheid. Hou jij van een stevig bed, kies dan voor een hardere matras en topper, hou je juist van een zacht bed, dan kies je voor een matras en topper waar je meer in wegzakt.

4. Het oog wil ook wat

Als je een boxspring gaat kopen, let je natuurlijk ook op de uitstraling van het ontwerp. Kies een model dat past bij de look en feel van je slaapkamer. Een boxspring heeft in de basis al een luxe en ruime uitstraling, maar er zijn allerlei varianten mogelijk. Je kunt diverse hoofdborden, voetborden en pootjes bij je boxspring kiezen om het ontwerp helemaal aan te passen aan jouw wensen.

5. Vergeet de ventilatie niet

Een van de belangrijkste redenen om voor een boxspring te kiezen, is dat deze uitstekend ventileert. Daardoor blijft het bed minder lang vochtig en de slaapkamer langer fris. Kies voor een boxspring met een goede vering, zodat de luchtstromen hun werk kunnen doen. Heb je gekozen voor een boxspring zonder opbergruimte eronder, dan is het ook belangrijk om de vloer eronder vrij te houden, zodat de luchtcirculatie optimaal is.

6. Verstelbaar of niet

Sommige mensen willen het hoofd- of voeteneinde graag in hoogte kunnen verstellen voor meer comfort, bijvoorbeeld als je vaak leest in bed of tv kijkt vanuit bed. Wil jij ook graag een boxspring met een verstelbaar matras, kijk dan altijd goed bij de specificaties of dit het geval is.