Inspiratie

Hoe doen ze dat toch? Zo creëer jij jouw perfecte woonkeuken

Ken je dat gevoel, dat je bij een vriendin langs bent geweest en je stiekem verliefd bent geworden op haar keuken? De keuken oogde zo open, gezellig en vooral ook erg huiselijk. Jij wilt na het zien van die keuken niets liever dan zelf ook jouw droom keuken ontwerpen. Vaak zijn er maar kleine aanpassingen in jouw keuken nodig om deze een hele nieuwe uitstraling te geven. In dit artikel zijn wat inspirerende tips te vinden hoe jij de perfecte woonkeuken in jouw huis kunt implementeren.

In een handomdraai een huiselijke sfeer in jouw keuken

Natuurlijk is het mooi als jouw keuken zo strak mogelijk oogt. Maar een moderne keuken kan gemakkelijk al wat huiselijker gemaakt worden. Zo kun je bijvoorbeeld kiezen om een los koffiezetapparaat te kopen in plaats van een ingebouwd exemplaar. Ook kan je kiezen voor felle handdoeken en/of theedoeken, dit zorgt voor een speelse touch. Zet al jouw lievelingskookboeken in het zicht neer. Als je planken in je keuken hebt is het ook leuk om glazen potten met verschillende soorten pasta te vullen. Dan zie je dat er in jouw keuken geleefd wordt.

Mocht je kinderen hebben, schroom dan niet om hun kunstwerken in de keuken op te hangen. Ja, het is helemaal in om de koelkast weer te beplakken. Wat eveneens goed werkt om jouw keuken huiselijker te maken, is het toevoegen van foto’s van de mensen van wie je houdt. Maar pas op, te veel drukte in de keuken kan rommelig ogen. Dus zorg ervoor dat je met subtiele details werkt. Of ga voor handige meubels die over veel opbergruimte beschikken. Dan maakt het niet uit of je veel spullen in jouw keuken hebt liggen.

Inspirerende tips voor jouw woonkeuken

Wat erg goed werkt in een woonkeuken is om er bijvoorbeeld een grote bank in neer te zetten. Dan creëer je een fijn hoekje waar je een boek kunt lezen of een nieuw recept uit kunt zoeken. Maar niet alleen voor jezelf is een bank in de keuken een uitkomst. Ook gezinsleden of vriendinnen zullen zich hier op hun gemak voelen. Maak iets lekkers en zet een theetje, settel op de bank in de keuken en jouw gezellige middag kan beginnen.

Verder kan je de keukenverlichting onder handen nemen. Vaak is de verlichting in de keuken naast praktische doeleinden niet heel gezellig. Maar daar is nu een oplossing voor te vinden. Je kunt kiezen voor LED-lampen met dimfunctie. Door deze lampen in de keuken te plaatsen kan je op elk moment van de dag zelf de sfeer in de keuken bepalen. Voor een etentje met vrienden kan je de lampen wat feller zetten maar voor een romantische date kan je het licht zo veel dimmen als je wilt. Verlichting heeft effect op je gemoedstoestand, dus het is fijn als je zelf de felheid van het licht kunt bepalen.