Inspiratie

Ga voor duurzame en tweedehands woondecoratie in je interieur

Ben je toe aan een nieuwe sfeer of woonstijl in huis? Dan hoeft dit niet meteen bakken met geld te kosten. Hoe leuk is het om met een kleiner budget toch de leukste woondecoratie op het spoor te komen? Het ligt er maar net aan wat je mooi bent en hoe creatief je zelf bent, om van losse elementen uiteindelijk één geheel te kunnen maken. Het leukste interieur kun je zowel op de korte als lange termijn bij elkaar zoeken. In deze blog lees je waarom tweedehands shoppen een goed idee is, op welke manier je woondecoratie in je eigen huis kunt recyclen en welke budgetvriendelijke oplossingen er voor nieuwe goedkope woondecoratie bestaan.

Kies voor prachtige woondecoratie met een verhaal

Hoe gaaf is het om unieke woondecoratie te gaan shoppen in de plaatselijke tweedehands winkel? Op tweedehands platformen of bij de kringloopwinkel vind je vaak allerlei gave objecten met een verhaal aan. Wat denk je bijvoorbeeld van een prachtige oude bijzettafel, een antiek kastje, vette sta lampen en nog veel meer. Het mooie aan tweedehands shoppen is het feit dat je vaak veel minder geld kwijt zal zijn, dan wanneer je naar een woonwinkel gaat. Kies vooral voor producten die mysterieus zijn of waar jij je tot aangetrokken voelt. Er gaat niets boven een interieur waar je bij weg kunt zwijmelen, waar je vrolijk van wordt en wat volledig bij je eigen smaak past.

Vaak kun je iedere maand wel nieuwe woondecoratie bij de tweedehands winkel shoppen. Hierdoor kun je telkens blijven uitbreiden en spullen die je zelf niet meer gebruikt, kun je dan weer aan de kringloop doneren. Dan kan iemand anders daar wellicht nog iets aan hebben.

Geef je gebruikte woondecoratie een nieuw leven

Heb je bepaalde woondecoratie in huis staan, maar ben je er niet blij meer mee omdat het bijvoorbeeld de verkeerde kleur heeft? Denk dan eens na over het recyclen van je eigen spullen. Een leuk beeld, kunstwerk, vaas, tafeltje of andere woondecoratie kan namelijk al helemaal nieuw aanvoelen als je het in een andere kleur verft. Hoe gaaf is dat? Kies voor kleuren die op dat moment beter bij je interieur passen en je oude woondecoratie past weer perfect bij je nieuwe woonstijl. Je zou bepaalde materialen of stoffen ook kunnen hergebruiken, maak van je gordijnen bijvoorbeeld prachtige kussenslopen.

Kies voor budget vriendelijke oplossingen

Wist je dat nieuwe woondecoratie in huis helemaal niet duur hoeft te zijn? Soms kunnen kleine veranderingen al een groot verschil maken. Wat dacht je van nieuwe kussenhoezen voor je kussens op de bank? Dan geef je de uitstraling van je woonkamer direct een mini make over. Verder kun je bijvoorbeeld naar winkels gaan waar je kleine woondecoraties voor weinig geld kunt kopen. Wist je dat je op marktplaats soms ook parels voor in je interieur kunt opzoeken, die je vervolgens gratis kunt afhalen? Wanneer je goed zoekt en je creatief bent met je budget, kun je voor weinig geld de leukste veranderingen in je huis en interieur doorvoeren.