InspiratieWoontips

Een strak design begint met een goed ontvangst door mooie voordeuren

Als we ons bezighouden met het design van woningen dat denken we toch vooral aan het interieur. Dat is natuurlijk ook niet zo heel erg gek, immers is het de plek waar je het meeste van je tijd zult doorbrengen. Ook op de woonboulevards zie je dan vooral tips voor het inrichten van je woning binnenshuis. Mooie banken, strakke keukens, een praktische tafel en vele kasten, maar nergens voordeuren of kozijnen. 

Toch is dit wel jammer. We zijn allemaal wel eens in een huis geweest waarvan we dachten , gezien het exterieur, dat het een erg lelijk huis moet zijn. Tot je verrassing is het interieur dan vaak erg mooi. Dat had je niet gedacht op basis van het exterieur. Deze discrepantie tussen exterieur en interieur zien we maar al te vaak, en dat is jammer, want een lelijk exterieur doet echt afbreuk aan het interieur. Doe er dan ook wat aan !

In dit artikel proberen we je dan ook een beetje te helpen met het aanpakken van het exterieur van je huis. Zo kun je er voor zorgen dat je huis er aan de buitenkant net zo mooi uitziet als aan de binnenkant, wel zo fijn. 

Voortuinen

Ten eerste wil ik het heel even kort hebben over voortuinen en daarna pas over de voordeuren. Natuurlijk heeft niet elk huis een voortuin, maar de huizen die het wel hebben doen er vaak te weinig mee. Een slecht onderhouden voortuin, zo één met een lelijk hek , bestrating en overal rommel is natuurlijk een aangezicht dat we maar al te graag vermijden. 

Gelukkig zijn voortuinen vaak maar relatief klein en is het dus ook helemaal niet moeilijk om ze even aan te pakken. Ten eerste is het van belang dat je wat groen gaat toevoegen. Een klein grasveldje kan, maar veel leuker is het om gebruik te maken van wat planten en bloemen. Op deze manier voeg je gelijk veel kleur toe aan je voortuin. Daarnaast is het natuurlijk ook van belang dat je je tuin een beetje onderhoud, zodat deze er altijd netjes uitziet. Dit zal wonderen doen voor je exterieur!

Kozijnen en deuren

Een ander punt van aandacht zijn de kozijnen en voordeuren van je huis. Vaak komt het voor dat men een huis koopt en er jaren woont zonder ook maar ooit de voordeur en kozijnen te vervangen. Dat betekent dat er nog een oude deur en versleten kozijnen inzitten. Deze zijn natuurlijk allang niet zo mooi meer. 

Gelukkig is dit probleem redelijk makkelijk op te lossen al is dat wel redelijk duur. Voordeuren zijn er verkrijgbaar in veel verschillende soorten en kleuren. Je kan kiezen voor een mooie houten voordeur, maar deze zijn natuurlijk wel onderhoudsintensief. Daarom is het wellicht een betere optie om te kiezen voor kunststof voordeuren. Hier heb je namelijk amper onderhoud aan. Hetzelfde geldt tevens ook voor kunststof kozijnen, dit zijn namelijk onderhoudsarme kozijnen. Deze blijven veel langer mooi en goed. Daarom is een investering in kunststof voordeuren en kozijnen niet alleen een mooie upgrade van je exterieur , maar ook gewoon een praktische aankoop.