Trends

Een prachtige trend: steeds meer marmer in huis!

Wil je graag een trend volgen en je interieur onder handen nemen? Dan is marmer wellicht iets dat bij je past. Marmer kun je op verschillende manieren in je interieur verwerken. Hoewel écht marmer erg duur is, komen er door de populariteit van het materiaal steeds meer alternatieven voor de echte marmervariant naar voren. In deze blog lees je wat de voordelen van marmer in je interieur zijn, op welke plekken in huis marmer het meest tot zijn recht komt en op welke manier je marmeren woonaccessoires aan je interieur kunt toevoegen. Marmer is een trend, maar eigenlijk is het ook best tijdloos, waardoor je jarenlang van het marmer in je interieur kunt blijven genieten!

Wat zijn de voordelen van marmer?

Ben je van plan om je woning te verbouwen? Dan is het een goed idee om naar de laatste trends op het gebied van interieur te kijken. Marmer is al een tijdje erg populair. Dit komt doordat jij je woning een luxe uitstraling kunt geven door voor marmer te kiezen. Marmer is een duur materiaal en voor écht marmer uit Italië kun je duizenden euro’s betalen. Maar wanneer je de beste kwaliteit marmer in huis haalt, kun je er ook jaren van genieten. Zorg er wel voor dat je precies weet op welke manier je het marmer schoon kunt houden. Het zou zonde zijn als de glans er bijvoorbeeld na een aantal jaar al vanaf is.

Op welke plekken in huis komt marmer het meeste tot zijn recht?

Wat je tegenwoordig vaak ziet is marmer dat in de keuken, op de vloer of in de badkamer verwerkt is. Echter kun je ook voor een marmeren bar in de keuken, bijzettafel in de woonkamer of tv-meubel in de slaapkamer kiezen. Eigenlijk kun je marmer overal aan toevoegen, zo lang je het zelf maar mooi vindt. Wanneer je voor écht marmer kiest, kun je er het beste een keukenblad, vloer of badkamerwand van laten maken. Marmer koop je namelijk in grote stukken, waardoor je er het beste één oppervlak mee kunt vullen.

Gek op marmer maar niet overal? Kies dan voor subtiele marmeren accessoires

Houd je van het effect van marmer in huis, maar wil je liever op een low budget manier marmer in je interieur terugbrengen? Of vind je marmer wel mooi, maar niet voor een hele keuken of badkamer? Dan kun je uit genoeg kleinere marmeren woonaccessoires kiezen. Wist je dat marmer een trend is die je op meerdere manieren in je interieur kunt verwerken? Denk maar aan een mooie poster met een artistieke foto van gekleurd marmer aan de muur. Een krukje met een marmeren bovenkant doet het ook erg goed. Verder zou je ook een gemarmerde vaas, kandelaar of kaarsen set kunnen kopen.

Met al deze kleinere marmeren accessoires, geef jij je interieur toch een luxe uitstraling, maar overheerst het marmer niet. Verder zijn marmeren accessoires ook nog eens een stuk goedkoper dan echt marmer, waardoor deze trend door iedereen kan worden opgepakt en betaalbaar is.