InspiratieWoontips

Een paar tips voor een fijne slaapkamer

De donkere en koude dagen vragen om een heerlijk warme slaapkamer waar je goed tot rust kunt komen. Een fijne slaapkamer is wel een van de belangrijkste ruimtes in je huis. Het is de kamer waar je je dag begint, en ook weer eindigt. Een goed bed, een goed matras en een heerlijk vloerkleed slaapkamer zijn hier natuurlijk voor van belang, maar waar moet je nog meer op letten om van je slaapkamer een fijne ruimte te maken? In dit artikel lees je er meer over!

Zorg voor een goede basis

Er is niets zo belangrijk als een goede basis. Je ziet het nog heel vaak mis gaan. Een veel te druk behang, 3 verschillende soorten kasten. Je kunt je slaapkamer dan nog zo leuk aankleden met accessoires, maar als je basis niet goed is krijg je ook geen fijne slaapkamer. Met een fijne basis wordt in dit geval het volgende bedoeld: Een strak plafond, warme kleur op de muur, een goede vloer, bij voorkeur een harde en gladde vloer, een grote kast, voldoende stopcontacten en goede verduisterende gordijnen.

Kies voor een warme kleur voor muur en plafond

Het geeft een heel fijn en warm gevoel om voor een warme kleur te kiezen voor muur en plafond. Misschien zul je je nu afvragen, je plafond, die maak je toch altijd wit? Wit geeft zelden een warme en fijne sfeer. Daarom kun je voor je plafond ook beter kiezen voor een warme kleur. Dit hoeft natuurlijk geen donkere kleur te zijn. Je kunt hierbij denken aan bruine of crème kleuren. Kies dan bijvoorbeeld voor je plafond een kleur die 1 tint lichter is dan de muren. Door te kiezen voor warme kleuren, kun je dit heel makkelijk combineren met je aankleding, zoals een beige vloerkleed.

De basis is goed, nu de rest nog

Nu je een goede basis hebt gecreëerd voor je slaapkamer, komt het aankleden nog. Je wilt hier aan een aantal dingen denken zodat je een rustige en fijne slaapkamer kunt realiseren. Het is het mooiste om een kastenwand tot aan het plafond te maken, zo gaat er geen overbodige ruimte verloren. Liever 1 grote kast, dan allemaal verschillende kleine kasten. Zorg daarnaast voor een stoel of kruk in je slaapkamer. Hier kun je je kleren op leggen die nog niet in de was hoeven. Op deze manier belandden ze niet op de grond. Hang vervolgens niet teveel spullen aan de muur, dit geeft een onrustige indruk. Kies als laatste voor mooi beddengoed zodat het extra aantrekkelijk wordt om heerlijk je bed in te duiken. Hoe ga jij je slaapkamer perfectioneren?