Woontips

Een aantal handige woontips voor je op een rijtje

Ga je een nieuw huis betrekken of wil je jouw woning wat leuke upgrades geven? Dan kun je ervoor kiezen om zelf eens creatief aan de slag te gaan. Je kunt heel veel klusjes in huis namelijk makkelijk zelf uitvoeren. Hier bespaar je niet alleen geld mee, maar dit zorgt er ook nog eens voor dat je huis precies wordt zoals je dat zelf het mooiste vindt. Voordat je aan de klus gaat, is het wel goed om een beetje inspiratie op te doen of om in ieder geval uit te zoeken hoe je sommige klussen het beste kunt klaren. Op deze pagina krijg je meerdere woontips, waar je zeker een keertje iets aan zal hebben.

Kies ervoor om eens een keertje creatief bezig te zijn

Wil je een nieuwe kleur of een nieuw patroon op de muur? Dan kun je voor nieuwe verf of nieuw behang kiezen. Niets is leuker dan om een muur in je woning eens flink op te leuken. Verven is erg makkelijk te doen. Zorg er dan wel voor dat je de plinten, stopcontacten en andere oppervlakten dichtbij of op de muur afplakt met tape. Hierna kun je met een roller aan de slag en voor je het weet zit de laatste laag verf erop en sta je trots te kijken naar het eindresultaat. Behangen kan iets lastiger zijn, maar niets is onmogelijk, zeker niet als je een ‘hoe behang ik mijn muur’ filmpje op YouTube kijkt voordat je begint.

Ga voorzichtig om met het gereedschap dat je in huis gebruikt

Er is een hele handige tip voor personen die met een hamer gaan werken. Wil je voorkomen dat je op je eigen vingers slaat? Dan kun je ervoor kiezen om de spijker eerst door een stevig stuk karton te prikken, voordat je de spijker op de juiste plek tegen de muur houdt. Dit zorgt ervoor dat je de spijker niet met je vingers vast hoeft te houden als je gaat slaan met de hamer. De spijker blijft namelijk op z’n plek zitten door het karton en jij houdt dan weer dat karton vast. Verder kun je een boormachine gebruiken, maar zorg wel dat je de gebruiksaanwijzing goed doorleest. Dit geldt eigenlijk voor al het gereedschap waar je mee aan de slag gaat.

Vind je iets lastig of eng, bijvoorbeeld het gebruik van een zaag, vraag dan iemand die hier ervaring mee heeft om hulp.

Zorg dat je keuken een beetje opgeruimder oogt

Heb je in de keuken wat rondslingerende doekjes, potjes, opbergbakjes en plastic tassen liggen? Dan is het een goed idee om een maximum in te stellen voor dit soort prullen. Meer dan 10 van elk is al te veel. Dus zorg ervoor dat je elke keer als je merkt dat je een 11e of 12e pot, tas of bak koopt, je er eentje of twee weggooit. Zo kun je het beter opbergen en behoud je de balans in de keuken. Je kunt in de bestekbak bijvoorbeeld een organizer plaatsen, zodat al je bestek netjes bij elkaar ligt en je er een soort scheiding tussen kunt zien.