Doe-het-zelf

Dit zijn de 4 redenen waarom verbouwen als stel geweldig kan zijn

In de meeste gevallen hoor je weleens dat samen klussen je relatie pas echt op de proef stelt. Maar dat het behalve een uitdaging, ploeteren en een ravage ook leuk en zelfs therapeutisch kan zijn wordt toch minder vaak uitgelicht. Maar naast de vele negatieve effecten zijn er zeker ook een aantal positieve effecten die een verbouwing teweeg kan brengen met betrekking tot jullie relatie. Daarom kan je in dit artikel teruglezen waarom je toch zou moeten overwegen om te gaan doe-het-zelfen met jouw partner.

1. Jullie leren elkaar nu pas echt kennen

Of je nu 2 maanden, 7 jaar of 25 jaar bij elkaar bent. Door verbouwen leer je jouw partner op een hele nieuwe manier kennen. Tijdens een verbouwing worden namelijk andere vaardigheden en karaktereigenschappen van jullie tegen het licht gehouden. Waar je normaal gesproken in doemscenario’s denkt, kan je tijdens een verbouwing opeens verrassend inventief uit de hoek komen. Door een verbouwing te doen in huis, word je in het diepe gegooid maar ook erg uitgedaagd. Als een van jullie met een perfecte oplossing komt, kunnen jullie zelfs trots op elkaar zijn. Je ziet bovendien aan jezelf en de ander hoe er met stressvolle situaties wordt omgegaan.

2. Teamwork makes the dream work

Nu jullie er samen voor hebben gekozen om het huis eens grondig aan te pakken, vereist dit wel enige samenwerking. Doordat je samen bent betrokken bij het verbouwen van jullie huis, leer je beter naar elkaar luisteren. Als jullie er samen vol voor gaan, is dit een hele mooie manier van teambuilding. Jullie dienen samen keuzes te maken en te werken voor een zo mooi en goed mogelijk eindresultaat. Jullie leren van elkaar wie welke vaardigheid bezit en leren op elkaar te vertrouwen.

3. Compromissen sluiten werd nog nooit zo makkelijk

In het begin zal het misschien nog wat onwennig zijn. Jij hebt misschien een heel duidelijk beeld van wat je precies met de badkamer wilt doen. Je wil namelijk al jarenlang een ligbad voor een ultiem relaxt gevoel. Maar hij maakt liever een grote inloop douche met twee regendouches zodat jullie tegelijk kunnen douchen. Leer van elkaar, luister naar elkaar en praat vooral met elkaar. Als jullie alle ideeën bespreken en een duidelijk beeld schetsen van de droomsituatie, dan komen jullie er wel. Wie weet mag je van hem de keuken vormgeven als hij dan toch die grote inloopdouche krijgt. Jullie zullen versteld staan van jullie eigen vermogen tot het sluiten van compromissen.

4. Successen mogen gevierd worden

Een huis verbouwen is niet zomaar iets! Het vergt veel tijd, energie en betrokkenheid van jullie allebei. Zorg er dus voor dat jullie successen, hoe groot of klein ze ook zijn, met elkaar vieren. Staat de nieuwe tussenmuur? Is de badkamer geverfd? Trakteer jullie zelf dan op een heerlijk zelfgemaakt of gekocht diner. Laat elkaar weten dat jullie trots zijn op jullie werk. En vergeet vooral niet om die champagnefles open te trekken als jullie de verbouwing af hebben.