Inspiratie

Dit is dé ideale mancave

Een plek in huis waar je met je vrienden kunt relaxen en samenkomen. De plek die helemaal ingericht is naar jouw smaak. Je hebt de nieuwste technische snufjes en een breedbeeld-tv waar jullie op kunnen gamen. En die eigen getimmerde bar mag ook niet ontbreken. Schenk de lekkerste cocktails of doe eens gek met een single malt whisky. Jouw eigen mancave, maar wat mag er nou echt niet ontbreken in jouw mannen ruimte? Lees in dit artikel welke attributen jouw eigen ruimte in huis tot de ideale mancave omtoveren.

Echte mannen meubels

Als jij jouw ruimte inricht wil je natuurlijk meubels uitkiezen die bij jou passen. Maar hoe maak je van een lege ruimte, een echte mannenruimte? Waar je mee zou kunnen beginnen is een mooie donkere houtenvloer laten leggen. Als je sommige muren van een lichte kleur voorziet, kan je andere muren juist donker maken voor een mooi contrast. Als je kiest voor rustige maar warme kleuren kan je de ruimte later nog aankleden met wat mooie schilderijen of beelden. Wat het altijd goed doet in een mannenkamer is een ingebouwde bar. Dan kan jij al je vrienden van hun favoriete bier of cocktail voorzien.

Als je de basis voor de ruimte hebt gelegd, kan je overgaan tot de verdere inrichting. Het mooiste is als je robuuste meubels zou gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een grote leren bank of een grove fauteuil. Als je een tafel wilt neerzetten, kies dan voor een kleine houten salontafel van zwaar materiaal. Aan de muur kan je een hertengewei hangen, of een mooie uitvergrote foto van een ruig landschap. Zet een grote LCD-tv neer zodat je geen enkele voetbalwedstrijd meer hoeft te missen. En als je de ruimte verder minimalistisch inricht, scheelt het jou met schoonmaken en opruimen nadat je vrienden zijn langs geweest.

Daag jouw vrienden uit

Naast een PlayStation en wellicht zelfs meerdere tv schermen mogen ouderwetse spellen zeker niet missen in jouw mancave. Wat dacht je van een berkenhouten tafelvoetbal tafel? Of zet een grote pooltafel neer, snooker is ook niet verkeerd. Daarnaast kan je ook een dartbord ophangen. Een dartbord is naast een leuke activiteit ook nog eens een mooi accessoire voor aan de muur. Het leuke is dat je met jouw vrienden verschillende toernooien kunt organiseren. Doe bijvoorbeeld een estafette race en wissel tussen de tafelvoetbal- en pooltafel. Degene die op beide tafels x aantal keer scoort is de winnaar en zal tot spellenkoning gekroond worden.

Als je ervoor hebt gekozen om een bar in je mancave te plaatsen kan je ook drankspellen spelen. Of organiseer een bartender avond en huur iemand in om jullie een cocktail workshop te geven. Jouw vrienden zullen elke keer opnieuw uitkijken naar de mannenavonden bij jou thuis. Hoe dan ook, het is een feit dat jullie leuke en mooie avonden zullen hebben als vrienden onder elkaar. Zonder je vrienden kan je jezelf overigens ook eens terugtrekken in de ruimte om te relaxen. En onthoud, vrouwen zijn niet toegestaan.