Inspiratie

Deze woontrends wil je direct in huis halen

Kun je wat meer inspiratie voor de inrichting van je interieur gebruiken en wil je ook een beetje van de laatste woontrends op de hoogte zijn? Dan kan het erg leuk zijn om online naar meer informatie over interieurtrends te zoeken. In deze blog staat de hoekbank, duurzaamheid in je interieur en natuurlijke elementen in je woning centraal. Tegenwoordig hecht men meer aandacht aan duurzaam wonen. Dit kun je bereiken door voor gerecyclede meubels te kiezen, natuurlijke en duurzame materialen te gebruiken en door bewuste keuzes te maken. Het volgen van de laatste woontrends, kun je ook milieubewust doen. Lees er snel meer over!

De hoekbank is helemaal terug van weggeweestDuurzaamheid in het interieur wordt steeds belangrijker

Een duurzaam interieur wordt steeds belangrijker. Dit is namelijk beter voor het milieu en jezelf. Duurzaamheid in het interieur wordt vooral bereikt door voor meubels te kiezen die op een duurzame manier zijn geproduceerd, of die jarenlang meegaan, waardoor je niet snel nieuwe meubels hoeft te kopen. Verder voldoet recyclede meubels in je interieur plaatsen ook zeker aan duurzaam wonen.

De meeste mensen kiezen voor meer natuur in huis

Ben je gek op de natuur en wil je meer natuurlijke elementen in je interieur plaatsen? Dan kun je dit op veel verschillende manieren doen. Allereerst kun je ervoor kiezen om natuurlijke materialen in je interieur te gebruiken. De meest natuurlijke materialen in huis zijn natuursteen, hout, rotan en wol. Verder doen organische vormen in je interieur het ook erg goed als je naar een natuurlijke woonstijl op zoek bent. In de natuur ziet alles er ook erg organisch uit, waardoor je met ronde meubels, zachte lijnen en minder hoekige spullen al een heel eind komt.

Verder zijn er een aantal kleuren die je direct aan de natuur doen denken. Wat dacht je van olijfgroen, beige en warme bruin- of oranjetinten? Kies vooral voor meubels, materialen en kleuren die je zelf aan de natuur doen denken, om het gewenste effect in huis te bereiken.