Inspiratie

De mooiste trends voor je keukenwand

De keuken is een plek waar je heerlijk kunt koken en eten, de kinderen hun huiswerk maken en waar je gezellig drankjes kunt doen. Heb je een prachtige keuken en wil je deze ruimte net wat extra’s meegeven? Dan zijn er een aantal prachtige keukentrends, waardoor je de keukenwand een verrassend uiterlijk kunt geven. Wanneer je een klein onderdeel aan je keuken verandert, voelt de hele ruimte frisser en als nieuw aan. In deze blog lees je alles over de trends op het gebied van keukenwanden.

Scandinavisch wit

Wist je dat je de Scandinavische interieurstijl je keuken in kunt halen, door trendy witte tegels op je keukenwand te plaatsen? Naast het feit dat witte tegels mega praktisch zijn, ziet het er ook nog eens modern en strak uit. Je kunt witte tegels het beste afwerken met een donkere kit. Op die manier creëer je een beetje diepte in je keukenwand en dit heeft een prachtig effect. De witte kleur zorgt voor rust en laat de rest van je keuken tot z’n recht komen. Je zou ervoor kunnen kiezen om de witte tegels in een visgraatpatroon op je keukenwand aan te brengen. Dit maakt het geheel iets speelser en artistiek.

De moody keuken

Eén van de leukste nieuwe trends voor in de keuken is de moody keuken. Dit betekent de chagrijnige keuken en wordt zo genoemd omdat de keuken uit allerlei donkere kleuren bestaat. Diepblauw, antraciet, zwart en de betonlook passen het beste op de moody keukenwand. De donkere kleuren maken van je keuken een stijlvolle ruimte in huis. Door bijvoorbeeld voor de betonlook te kiezen krijgt je keuken een stoere en robuuste uitstraling. Het mooie aan de moody look is dat het tijdloos is en je er dus niet zo snel op uitgekeken zult raken.

Ga voor eens voor hout

Ben je gek op hout? Kies dan gerust voor een houten keukenwand. Hout geeft je keuken een natuurlijke en warme look. Hout op de keukenwand geeft aan dat je van gezelligheid houdt en dat je graag in de keuken te vinden bent. Wanneer je een lichte keuken hebt, blend het hout perfect met de rest van je interieur. Sommige mensen willen een houten keukenblad aanschaffen, maar dit is erg lastig schoon te houden en geeft snel vlekken. Vandaar dat de houten keukenwand een goede oplossing is als je graag op een praktische manier hout in je keuken verwerkt.

Gekleurde tegeltjes zorgen voor meer sfeer

Ben je in een speelse bui? Dan kunnen gekleurde tegels je keukenwand helemaal laten stralen. De gekleurde tegels op de muur zorgen voor meer vrolijkheid in huis en passen vooral bij je wanneer je interieur risico’s durft te nemen. Wist je dat gekleurde tegels op je keukenwand heel makkelijk schoon te houden zijn? Daarnaast valt het snel op wanneer er viezigheid op de wand te vinden is, dat is wel zo makkelijk. De trends voor gekleurde tegels zijn lichtblauw, olijfgroen, lichtgrijs en zachtroze.