Doe-het-zelf

De makkelijkste en meest nuttige projecten in huis tijdens je vakantie

Heb je vakantie en ben je van plan om dit keer niet naar een vakantiepark of een weekje naar de zon te gaan? Dan kun je de vrije tijd die je hebt, net zo goed in het upgraden van je huis steken. Er is niets fijner dan een lange to-do kluslijst in te korten en direct resultaat te zien. Heb je projecten of klussen liggen waar je al enige tijd tegenaan zit te hikken? Plan ze nu dan stuk voor stuk in en zorg ervoor dat je na je vakantie met een tevreden gevoel op al je werkzaamheden terug kunt kijken. In deze blog lees je wat de makkelijkste en meest nuttige projecten in huis zijn, op het moment dat je vakantie hebt.

Kan je trap wel een make-over gebruiken?

De trap is meestal een ondergewaardeerd iets in huis. De trap brengt je van de ene verdieping naar de andere en is daarom eigenlijk best wel belangrijk. Wanneer de trap verouderd en dus verslonst, kan het zelfs een gevaarlijke plek worden. Heb je bijvoorbeeld een houten trap? Vergeet dan niet om de trap op te poetsen en te onderhouden, voor je er opeens met je voeten doorheen zakt. Dit kan pijnlijk zijn en gevaarlijk omdat je zomaar naar beneden kunt vallen. Hetzelfde geldt voor een beklede trap, omdat je dan ook achter loslatend tapijt kunt blijven hangen en kunt struikelen. Zeker op het moment dat je kinderen hebt, is het belangrijk om de veiligheid op de trap te blijven waarborgen.

Je zou er bijvoorbeeld voor kunnen kiezen om de trap opnieuw te bekleden of een vers likje verf en wat nieuwe planken te geven. Gelukkig kost dit vaak niet veel tijd en geld, dus de trap is een mooie klus die je in de vakantie kunt uitvoeren. Op die manier besteed jij je vrije tijd nuttig en zorg je direct voor meer veiligheid in huis.

Pak die rommelige schuur direct eens aan

Merk je dat de schuur een rommelige verzamelplaats begint te worden? Dan is het tijd om orde op zaken te stellen. Bekijk de spullen die je erin opgeslagen hebt en maak een stapel met spullen die je kunt verkopen en de dingen die je kunt weggooien. Wanneer je dit doet, zal je merken hoe snel je weer meer orde in de schuur kunt aanbrengen.

Doe alle kleine klusjes waar je al tijden tegenaan zit te hikken

Heel veel kleine klussen op een hoop lijken erg veel werk, maar wanneer je met de eerste klus begint en die van je lijst kunt strepen, zal je zien dat het helemaal niet zoveel moeite kost. Haal je gereedschapskist van zolder en begin aan de kleine klusjes die al langer op je kluslijst staan. Geloof ons, het gaat je een voldaan en opgelucht gevoel geven als je de meest irritante en pietluttige dingen zoals het aandraaien van een keukenkastje eindelijk naast je neer kunt leggen. Wanneer je één middagje in al die kleine klusjes steekt, ben je er voorlopig weer vanaf!