Trends

De leukste woontrends voor in je eerste huisje

Wat gaaf dat je een eerste woning voor jezelf hebt gevonden! Er is niets leuker dan je eigen plekje volledig naar je smaak in te kunnen richten. Heb je al een beetje een idee wat voor kleuren je in huis gaat gebruiken? En of je voor een bank of grote stoel kiest om heerlijk in te luieren? Zoals je misschien al hebt gemerkt, komt er best veel kijken bij je eerste eigen woning. Nu je het huur- of koopcontract hebt getekend, begint het allemaal pas. In deze blog krijg je tips op welke manier je de nieuwe woning kunt inrichten en wat de huidige woontrends zijn.

Woon je klein of groot?

Heb je een leuk appartementje of juist een eengezinswoning voor jezelf gevonden? De ruimte die je in huis hebt, is belangrijk om mee te nemen in de inrichting. Wist je dat je kleinere woningen groter kunt laten lijken door er minder meubels in te proppen? Ruimtelijkheid geeft je een gevoel van vrijheid en zorgt ervoor dat de muren in je woning niet op je af zullen komen. Kies bijvoorbeeld voor één grote bank, dan voor een klein bankje en losse luie stoelen. Less is more en dat gaat je zeker helpen om je vrij te voelen in een wat kleinere ruimte.

Anderzijds kun je juist denken dat een ruimte te groot oogt. Zelfs dan is het belangrijk dat je de ruimte niet helemaal volpropt met spullen. Kies voor een gezellig hoekje in huis en zet daar een dressoir of wat bijzettafels bij elkaar. In een grote ruimte doet een eyecatcher het erg goed. Je blik wordt bij binnenkomst dan direct naar een speciaal meubelstuk getrokken. De rest van de inrichting kun je hier dan op aanpassen.

Durf soms eens uit je comfort zone te stappen

Natuurlijk werkt een natuurlijke basis erg goed om je woning een fijne en kalme sfeer te geven. Daarnaast is het soms erg leuk om je rebelse kant te laten zien en iets geks op één muur in huis te maken. Vaak kun je een gave muursticker of juist behang met een toffe en wat drukkere print kiezen om meteen wat meer leven in huis te brengen. Tegenwoordig is het ook geoorloofd om bepaalde prints en kleuren met elkaar te combineren die het randje van apartheid opzoeken. Wanneer je dit aandurft en je het subtiel in je woning door kunt voeren, is dit ideaal voor je eerste huisje.

Multifunctionele meubels zijn niet meer weg te denken

Wow, dat bureau kun je ook uitbouwen tot eettafel voor 6 personen? Multifunctionele meubels zorgen ervoor dat je duurzaam kunt wonen en dat je minder verschillende spullen in huis hoeft te halen. Dat is vooral ideaal als je voor het eerst een eigen plekje hebt gevonden. Het scheelt ruimte om meubels neer te zetten die je voor verschillende doeleinden kunt gebruiken. Wanneer je een meubel omtovert tot iets anders, kun je eventuele gasten direct met je vindingrijkheid verrassen.