Trends

De leukste woontrends van 2021 op een rij

Ieder jaar vinden er veel ontwikkelen op het gebied van woonstijlen plaats. Wat is er nu in de mode? Welke stijlen zie je vaker terugkomen en wat maakt jouw woning helemaal af? Er is niets leuker dan om een beetje met je woonstijl te experimenteren. In je eigen huis weet je het beste welke woonstijl het beste bij je past. Kies vooral voor meubels, kleuren en accessoires waar je blij van wordt en die je een thuisgevoel kunnen bieden. In deze blog lees je meer over de woontrends in 2021. Je mag dit jaar meer risico’s nemen en je kunt jezelf en je interieur uitdagen door voor een smart home te kiezen. Alles is mogelijk!

Durf risico’s te nemen

De standaard interieurs zijn vaak tijdloos en zien er best gelikt uit, maar zijn niet echt spannend en kunnen daardoor soms saai overkomen. Durf een aantal eyecatchers aan je interieur toe te voegen, want in 2021 geldt dat je woonstijl vooral lekker gek en persoonlijk mag zijn. Felle kleuren op de muren of bijvoorbeeld een druk vloerkleed of een wand met een drukke behangprint passen hier perfect tussen. Wanneer de basis van je woning rust uitstraalt, kun je kleine details toevoegen die je woning net dat sprankeltje extra geven. Je kunt in 2021 ook verschillende woonstijlen met elkaar combineren, om op die manier je eigen draai aan de woonstijl te geven en alle elementen uit te kiezen die je aanspreken. Durf te experimenteren en houd in je hoofd dat vooral jij en je partner of gezin de woonstijl mooi mogen vinden. Jij bepaalt en het maakt niet uit wat anderen ervan vinden. Wanneer je niet te veel risico wil nemen, zou je ook voor een aantal woonaccessoires met pit kunnen kiezen. Die zijn vaak niet duur en kun je makkelijk omruilen voor een andere stijl, mocht je daar op een gegeven moment aan toe zijn.

Maak je interieur slimmer met deze gadgets

Nu er smartphones en smart tv’s bestaan, kan een smart home natuurlijk niet achterblijven. Wist je dat je een woning slim in kunt richten, zodat bepaalde zaken automatisch of vanaf je telefoon te regelen zijn? Wat dacht je bijvoorbeeld van slimme verlichting? Je kunt je telefoon erop aansluiten en het licht en de kleuren ervan met je smartphone bedienen. Ben je een keer vergeten om de lampen uit te doen nadat je de deur uit bent gegaan? Geen probleem, zet ze gewoon uit door op één knop op je telefoon te drukken. Wil je een bepaalde sfeer in huis creëren? Kies dan voor gekleurde verlichting! Verder kun je bijvoorbeeld een slimme deurbel met camera installeren, wat ook meteen zorgt dat mogelijke inbrekers worden afgeschrikt. Verder kun je voor bepaalde technologische hoogstandjes met spraakbesturing kiezen of klap twee keer in je handen om de gordijnen te openen en te sluiten. Er is steeds meer mogelijk, dus zoek vooral uit wat jij aan je woning wil toevoegen om er een smart home van te maken.