Doe-het-zelf

De leukste doe het zelf projecten in de lente

Hoe leuk is het om een keer een middagje te gaan zitten om je eigen woonaccessoires in elkaar te knutselen? Dit is een leuke bezigheid als je creatief bent aangelegd en zeker ook wanneer je bijvoorbeeld samen met de kinderen wil gaan knutselen. Op deze pagina kom je erachter op welke manier je leuke lente gerelateerde accessoires voor in huis kunt maken. In de lente begint de zon weer vaker te schijnen, zijn de dagen alweer iets langer en komen alle bloemen en babydieren de wereld weer in. Dit is dus een ideaal moment om je woning wat op te vrolijken. En hoe leuk is het om dit met je eigen gemaakte woonaccessoires te doen? Dit zorgt ervoor dat je extra trots bent op je eigen werk!

De leukste doe het zelf bloemen, die je direct vrolijk maken

Bij de lente horen natuurlijk veel bloemen. Buiten staan de weides weer vol met wilde bloemen, je kunt de mooiste bossen bij de bloemenwinkel kopen en je ziet de natuur helemaal ontploffen na de koude en donkere winter. Hoe leuk is het om zelf bloemen te maken van papier, zodat je altijd ergens wat bloemen hebt staan die in ieder geval niet verwelken. De eigen gemaakte bloemen kun je op de muren plakken, aan een slinger rijgen of in een leuke vaas neerzetten. Het enige dat je hiervoor nodig hebt is lijm, groene bloemtape, walsdraad, tape, karton in alle kleuren die je wil en een schaar.

Kies voor een kleurrijke decoratieslinger in huis

Hoe leuk is het om je woning een beetje extra aandacht te geven in de lente? Wil je meer gezelligheid en een leuke sfeer in huis creëren? Dan kun je jouw eigen decoratieslingers maken. Deze kun je in de woonkamer, keuken, badkamer en zelfs in de slaapkamer ophangen. De tuin is ook een leuke plek om een decoratieslinger te stijlen, let er dan wel op dat je de slinger bij slecht weer naar binnenhaalt, anders is het zo kapot. Om de decoratieslinger te maken, heb je alleen maar vloeipapier, een touw en een schaar nodig. Je kunt er ook groene strengen met blaadjes en zijden bloemen in verwerken.

Een decokrans staat megaleuk aan de voordeur

Ieder seizoen kun je wel een ander soort decokrans maken, die je aan de voordeur hangt. In de lente gaat het natuurlijk om een vrolijke, met pasteltinten gevulde krans. Wanneer je de voordeur opleukt met een eigen gemaakte krans, ziet dit er heel gezellig en uitnodigend uit. Wanneer je gasten ontvangt, zorgt dit voor een lach op hun gezicht, nog voor zij bij je aanbellen. De krans kun je zelf samenstellen met materialen die je bij de lente vindt passen. Is het bijna Pasen? Dan kun je ook leuke kuikens, lammetjes of Paashazen aan de krans toevoegen. De enige spullen die je nodig hebt voor een lentekrans aan de voordeur zijn karton, pastelkleurige accessoires, papierlijm, een schaar, lintjes en een polystyreenring.