Woontips

De kinderen vertrekken uit huis, hallo nieuwe werkkamer!

Dit is een spannend maar ook emotioneel moment. Jouw kids verlaten het nest en opeens komen hun kamers leeg te staan. Natuurlijk zorgt het gemis van de kinderen voor een enorme leegte. Maar om daar ook nog een lege slaapkamer bij te zien, maakt het net wat zwaarder. Je wordt geconfronteerd met het gemis en het laat je niet los. Tijd om je zinnen te verzetten en de kamer van jouw kind om te bouwen. Op deze manier geef jij een positieve draai aan het gemis en blijf je weer even bezig.

Inspiratie voor de nieuwe kamer

Als je een fijne band hebt met je kinderen, kan je de kamer het beste in de oude staat houden. Daardoor kan jouw kind van tijd tot tijd nog blijven logeren. Maar als jouw kind een eigen huis koopt of voor langere tijd uit huis vertrekt, is het tijd om de kamer een nieuw doel te geven. Denk bijvoorbeeld aan een hobbykamer. Wat vind je fijn om te doen als je tijd over hebt? Wellicht ben je een vervend kunstenaar en heb je nu ruimte om jouw eigen atelier vorm te geven.

Als je graag sport, zou je de kamer ook om kunnen bouwen tot een kleine gym. Zorg ervoor dat je wat rubberen tegels op de grond legt. Zo kan de vloer niet beschadigd raken als jij er met gewichten aan de slag gaat. Je kan best veel sportapparaten kopen voor in jouw huis. Denk bijvoorbeeld aan een hometrainer, een loopband of zelfs een bank met gewichten. Je kan het zo gek maken als je zelf wilt. Door jouw eigen gym werk je aan je gezondheid en geef je de kamer een nieuw doel.

Tips voor de perfecte werkkamer

De meeste mensen kiezen er echter voor om een leegstaande kamer om te bouwen tot een werkkamer. In de werkkamer wil jij je rustig, gemotiveerd en geconcentreerd voelen. Daarom is het belangrijk dat jij jouw werkkamer inricht zoals jij dat fijn vindt. Sommige mensen gaan voor een praktische en zakelijke inrichting. Terwijl anderen meer inspiratie halen uit een drukke en gezellige werkkamer. Wat in ieder geval handig is voor in de werkkamer is genoeg opbergruimte. Op die manier kan je al jouw belangrijke werk gerelateerde papieren niet kwijtraken. Daarnaast ziet jouw werkplek er dan in ieder geval opgeruimd uit.

Als je langere tijd aan jouw bureau aan het werk bent, adviseren wij een goede bureaustoel. Het is belangrijk dat je een goede houding aanneemt tijdens het werken. Dit kan rug-, schouder- en nekklachten voorkomen. Een goede bureaustoel is dus essentieel voor in jouw nieuwe werkkamer. Als je de perfecte stoel hebt gevonden, is het belangrijk dat je jouw bureau op de juiste hoogte afstelt. Als laatste is het handig als je genoeg stopcontacten plaatst voor zowel je laptop, bureaulamp en misschien jouw mobiele telefoon. Je kan dit al makkelijk oplossen door een verlengsnoer of tafelcontactdoos te plaatsen.