Doe-het-zelf

De ideale wanddecoratie boven je bank

Heb jij je woonkamer helemaal naar je eigen smaak ingericht en ben je trots op het eindresultaat? Dan mag jij jezelf zeker een klop op de schouder geven, want het is niet zo makkelijk om een ruimte persoonlijk en vol sfeer in te richten. Wist je dat bepaalde woonaccessoires de hele ruimte kunnen accentueren, waardoor het er nog beter uit komt te zien? Hoe leuk is het wanneer jij bijvoorbeeld je eigen wanddecoratie voor boven de bank gaat maken. In deze blog lees je meer over hoe jij de muur boven de bank kunt pimpen, zodat de woonkamer de leukste plek in je huis wordt.

Tijd om je creativiteit de vrije loop te laten

Ben je creatief ingesteld en vind je het heerlijk om voor je eigen decoratie in huis te zorgen? Dan vind je het vast geweldig om je eigen wanddecoratie in elkaar te gaan knutselen. Je zou bijvoorbeeld een aantal mooie fotolijsten kunnen kopen die je met persoonlijke foto’s vult. Dit is de makkelijkste manier om de muur persoonlijker te maken. Wil je er meer uit halen? Maak dan je eigen collages. Ga een middagje knippen en plakken en vul de fotolijsten met je eigen creaties. Het is ook een leuk idee om mooie bloemen of bladeren te laten drogen en een aantal van de lijsten hiermee te vullen. Je zou ook behang met print kunnen gebruiken in één van de fotolijstjes zodat de foto niet plat is maar meer reliëf vertoond.

Breng meer natuurlijke elementen in huis

Tegenwoordig is het gebruik van natuurlijke elementen in huis erg populair. De mogelijkheden voor wanddecoratie spelen hier ook heel slim op in. Materialen als rotan en wol blijken het ook erg goed aan de muur te doen. Rieten ronde wanddecoratie zorgt ervoor dat je de muren een speels effect geeft. Je ziet dit onder andere veel terug op Bali en Ibiza, dus je haalt de zomer er direct mee in huis. Wol zorgt voor de mooiste wandkleden en dat staat gegarandeerd ook superleuk boven je bank. Je kunt uit felle of juist rustige kleuren kiezen. Er is een natuurlijke vorm van wanddecoratie voor iedereen, dus kies vooral wat het beste bij je past.

Kwaliteit van de bovenste plank

Wandplanken zijn tijdloos en zorgen ervoor dat je méér decoratie aan de muur kunt bevestigen. Hang een paar wandplanken op en show hier souvenirs van al je reizen aan de rest van het huis. Je kunt op allerlei manieren invulling geven aan wandplanken, je zou zelfs voor kleine speelse kastjes kunnen kiezen. Het mooie is dat je hier van alles op kwijt kunt. Van beelden tot fotolijstjes en zelfgemaakte schilderijen. Een plantje of rij met boeken laat je muur boven de bank er meteen ook interessanter uitzien. Doordat je alleen de gaatjes voor de wandplanken hoeft te boren, kun je de inhoud op de planken zo vaak je wil vernieuwen en aanpassen zonder dat heel je muur eraan gaat. Hiermee leg je dus de basis voor elk type wanddecoratie wat je ooit nog leuk gaat vinden.